sunnuntai, 19 toukokuun

Venäjän Duumassa listaa kutsutaan työluonnokseksi, vaikka kirjoja ei enää voi ostaa maan verkkokaupoista.

Venäjänkielisessä sosiaalisessa mediassa jaetaan listaa kirjoista, jotka on oletettavasti kielletty LGBT-propagandalain vuoksi. Listalta löytyy Tom of Finland XXL -niminen kirja, jonka on kirjoittanut viisi tekijää.

Listalla on muun muassa Fedor Dostojevkin kirja Netochka Nezvanova, Oscar Wilden Dorian Grayn muotokuva -romaani, Giovanni Boccaccion Decamerone-teos, brittiläisen Stephen Fryn Making History -romaani ja useita Stephen Kingin kirjoja. Listalla on yhteensä 250 kirjaa.

Venäläinen Agentstvo-lehti huomasi, että monia listalla mainittuja kirjoja ei enää löydy Venäjän suurimmista verkkokaupoista. Tom of Finland XXL -kirja löytyy edelleen vain Respublika-kirjakaupasta.

Venäläinen online-kauppapaikka Megamarket kuitenkin vahvisti Kommersant-lehdelle, että kauppa on vetänyt pois myynnistä listalla mainitut kirjat.

Hallitsevan Yhtenäinen Venäjä -puolueen kansanedustaja Aleksandr Hinshtein kertoi Telegramissa , että listan on laatinut Internet-kaupan yritysten liitto. Hänen mukaansa yritykset olivat laatineet listan ennen kuin LGBT-laki hyväksyttiin Venäjällä.

– Dostojevskin, Proustin, Platonin, Zweigin, Murakamin, Wilden kirjat, kuten myös kaikki muut klassikot, eivät ole LGBT-propagandaa vastustavien lakiemme mukaan vaarassa, korosti Hinshtein.

Internet-kaupan yritysten liiton puheenjohtaja Artjom Sokolov vahvisti RBK-uutispalvelulle listan luomisen. Hän täsmensi, että listan tarkoitus on näyttää, mitkä kirjat voitaisiin kieltää LGBT-propagandan takia.

Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti LGBT-propagandaa koskevan lakipaketin vuoden 2022 lopussa. ”Kansainvälinen LGBT-liike” kiellettiin Venäjällä äärijärjestönä viime vuoden lopussa Venäjän oikeusministeriön vaatimuksesta.

Jaa.
Exit mobile version