tiistai, 2 heinäkuun

Muun muassa Politicon ja CNN:n mukaan demokraattien riveissä on kyseenalaistettu Bidenin jatko demokraattien ehdokkaana.

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump ei usko, että istuva presidentti Joe Biden on aikeissa jättäytyä pois presidenttikilvasta.

Trump ja Biden kohtasivat varhain perjantaina Suomen aikaa ensimmäisessä vaaliväittelyssä. Bidenin vaisu esiintyminen herätti epäilyt siitä, voiko hän jatkaa demokraattipuolueen presidenttiehdokkuuden tavoittelua.

– Monet ihmiset sanovat, että Joe Biden olisi jättäytymässä kisasta viime yön esiintymisen myötä. Todellisuudessa en usko sitä, sillä hän pärjää mielipidemittauksissa paremmin kuin yksikään demokraateista, joista he puhuvat, Trump kertoi kampanjatilaisuudessa Chesapeaken kaupungissa Virginian osavaltiossa.

Trump myös irvaili kannattajilleen Bidenin vaaliväittelyn epäonnistumisesta ja sanoi heidän saaneen väittelyssä suuren voiton, kertoo NBC News.

Bidenia kyseenalaistettiin ja puolustettiin

Muun muassa Politicon ja CNN:n mukaan demokraattien riveissä on kyseenalaistettu Bidenin jatko demokraattien ehdokkaana. Biden piti kuitenkin perjantaina kampanjapuheen Pohjois-Carolinassa päivä vaaliväittelyn jälkeen ja ilmoitti jatkavansa kilvassa.

Moni demokraattipuolueen kärkihahmo on puolustanut Bidenia väittelyn jälkeen. Maan entinen presidentti Barack Obama kirjoitti viestipalvelu X:ssä, että huonoja väittelyitä sattuu.

– Mutta näissä vaaleissa valitaan kahden ihmisen välillä, joista toinen on taistellut tavallisten ihmisten puolesta koko elämänsä ja toinen välittää ainoastaan itsestään, Obama kirjoitti.

Yhdysvaltain vaikutusvaltaisimpiin sanomalehtiin kuuluva New York Times vaati pääkirjoitustoimituksen kannanotossa Bidenia astumaan sivuun presidenttikilvasta. Kirjoituksen mukaan Bidenin halu olla ehdolla on ”holtitonta uhkapeliä”.

– Suurin palvelus, jonka herra Biden voi nyt tehdä, on ilmoittaa luopuvansa uudelleenvalinnan tavoittelusta, lehti kirjoittaa.

Demokraattien presidenttiehdokas valitaan virallisesti vasta elokuun puoluekokouksessa. Bidenin ja Trumpin toinen vaaliväittely on määrä järjestää 10. syyskuuta, kertoo CNN.

Lähde: AFP

Kello 2.54 uutista täydennetty The New York Timesin pääkirjoituksen tiedoilla.

Jaa.
Exit mobile version