tiistai, 22 lokakuun

Kampanjatempauksen tarkoituksena oli vinoilla vastaehdokas Kamala Harrisille, joka on kertonut työskennelleensä opiskeluaikoina pikaruokaravintolassa.

Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivä republikaanipuolueen Donald Trump on järjestänyt kampanjatempauksen McDonald’s-pikaruokaravintolassa Pennsylvaniassa sunnuntaina.

Trump paistoi ravintolassa kameroiden edessä ranskalaisia perunoita ja tarjoili asiakkaille aterioita autokaistan luukusta. Hän myös vastasi luukun läpi ulkona olleiden toimittajien kysymyksiin.

Ravintola oli suljettu ja alue eristetty tempauksen ajaksi.

The Washington Post -lehden mukaan salainen palvelu tarkasti Trumpin kohtaavat asiakkaat etukäteen. Nämä eivät päässeet tekemään tilauksia vaan saivat Trumpilta maksuttomia ja sattumanvaraisia aterioita.

Tempauksen tarkoituksena oli keljuilla demokraattipuolueen vastaehdokkaalle Kamala Harrisille, joka on sanonut olleensa opintojensa ohessa kesätöissä McDonald’sissa. Trumpin kampanja väittää, että Harris valehtelee asiasta.

– Nyt olen tehnyt töitä McDonald’sissa. Olen tehnyt töitä 15 minuuttia enemmän kuin Kamala. Hän ei koskaan tehnyt töitä täällä, Trump sanoi pikaruokaravintolassa.

Faktoja tarkistavan Snopes-sivuston mukaan Harrisin kesätöistä hampurilaisravintolassa ei ole todisteita suuntaan eikä toiseen.

Samalla Trump pääsi vetoamaan tärkeään äänestäjäryhmään eli työväenluokkaisiin äänestäjiin, joille ranskalaisia paistava presidenttiehdokas voi olla samaistuttava.

Todellisuudessa Trump on tehnyt koko työuransa perheensä kiinteistöbisneksessä ja myöhemmin viihdealalla ja politiikassa.

Seuraa Yhdysvaltain vaaleja Ylen sivuilla.

Lähteet: AP, Reuters

Lisätty 21.10. klo 13.09 tietoja ravintolan sulkemisesta ja siitä, miten aterioita jaettiin asiakkaille.

Jaa.
Exit mobile version