sunnuntai, 7 heinäkuun

Presidenttiehdokas Donald Trump hyötyi tuntuvasti presidentti Joe Bidenin huonosta esiintymisestä, kertoo The New York Timesin ja Siena Collegen gallup.

Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump johtaa istuvaa presidentti Joe Bidenia peräti kuudella prosenttiyksiköllä tuoreessa The New York Times -lehden ja Siena Collegen mielipidetiedustelussa.

Gallupissa todennäköisesti äänestävistä (likely voters) 43 prosenttia äänestäisi nyt Bidenia presidentiksi. 49 prosenttia äänestäisi Trumpia.

Ennen Bidenin surullisenkuuluisaa väittelyesiintymistä tehdyssä NYT/Siena College -gallupissa Trump johti Bidenia vain kolmella prosenttiyksiköllä.

Tuore gallup on toteutettu aikavälillä 28.6.–2.7.

Todennäköisesti äänestävät tarkoittaa mielipidetiedusteluja tekevien yhtiöiden kehittämää mallia. Sillä erotellaan kaikista vastaajista ryhmä, jotka mallin mukaan tulevat todella äänestämään.

Rekisteröityjen äänestäjien (registered voters, eli gallup-vastaajien ryhmä joiden todellista valmiutta äänestää ei arvioida) joukossa Trumpin johto on vielä suurempi. Näistä 41 prosenttia äänestäisi Bidenia ja 49 prosenttia Trumpia.

Myös tässä mallissa Trumpin johto kasvoi kolmella prosenttiyksiköllä väittelytilaisuuden jälkeen.

Trumpin johto presidenttikisojen mielipidetiedusteluissa on nyt suurin, mitä NYT:n ja Siena Collegen gallupeissa on mitattu vuoden 2015 jälkeen.

Gallupin mukaan äänestäjien epäilykset Bidenin iästä ovat kasvaneet jokaisessa demografisessa ryhmässä. Kaikista vastanneista 74 prosenttia on nyt sitä mieltä, että Biden on liian vanha presidentiksi. Viime gallupissa näin arvioi 66 prosenttia vastaajista.

Jaa.
Exit mobile version