perjantai, 4 lokakuun

Pottukoirana tunnettu striimaaja tuomittiin sanomisistaan suoratoistolähetyksissä.

Tubettaja Pottukoirana tunnettu Jouko Kärkkäinen on tuomittu Pohjois-Savon käräjäoikeudessa kahdesta kunnianloukkauksesta, kahdesta laittomasta uhkauksesta sekä lievästä vahingonteosta.

Rangaistuksena on 80 päiväsakkoa, mistä tulee Kärkkäisen tuloilla maksettavaa yhteensä 480 euroa. Käräjäoikeus totesi, että syytetty oli tehnyt teot ainakin osittain taloudellisen hyödyn saamiseksi. Livestriimi levisi useille tuhansille katsojille.

Rikokset tapahtuivat Kiuruvedellä ja Iisalmessa syksyllä 2023. Kärkkäinen oli nimitellyt kahta henkilöä. Lisäksi hän oli uhannut kahta henkilöä asunnolle tunkeutumisella sekä henkeen ja terveyteen kohdistuvalla rikoksella kehottaen heitä etsimään piilopaikkoja. Kaikki tämä tapahtui suoratoistolähetyksessä.

Lievä vahingonteko liittyy tapaukseen, jossa Kärkkäinen oli ottanut suoratoistolähetyksessään Iisalmen Citymarketista irtomakeisia useasta laatikosta paljain käsin. Hän oli vihjaillut koskeneensa sitä ennen sukuelimiään. Kauppias tyhjensi irtokarkkihyllyn ja desinfioi sen. Kauppiaan mukaan tapauksesta aiheutui myös mainehaittaa.

Kärkkäinen tuomittiin maksamaan oikeudenkäyntikuluja 4 500 euroa sekä uhatuille henkilöille kärsimyksestä yhteensä 3 000 euroa. Kauppiaalle Kärkkäinen joutuu maksamaan korvausta taloudellisesta vahingosta 420 euroa.

Kärkkäinen on myöntänyt nimitelleensä henkilöitä livestriimissä ja puhuneensa syytteiden mukaisista asioista, mutta kiisti syyllistyneensä rikokseen. Irtomakeisia hän myönsi ottaneensa paljain käsin marketin laatikoista.

Oikeus oli kutsunut Kärkkäisen käräjäoikeuden pääkäsittelyyn. Kärkkäinen ei tullut paikalle eikä antanut asiassa kirjallista ennakkovastausta, joten käräjäoikeus ratkaisi asian hänen poissaolostaan huolimatta.

Yle julkaisee tuomitun nimen, koska Kärkkäinen on ollut runsaasti julkisuudessa striimauksiinsa liittyen ja sosiaalisen median vaikuttaminen on merkityksellinen yhteiskunnallinen ilmiö.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Jaa.
Exit mobile version