perjantai, 20 syyskuun

Mehiläinen Länsi-Pohjalla on oma rekrytointiorganisaationsa. Yhtiö ei esimerkiksi osta Kemin keskussairaalaan vuokralääkäripalveluita ulkopuolisilta.

Tiinamaija Rantamartti,

Pirkko Kukko-Liedes

Mehiläinen Länsi-Pohja jatkaa hoitajille suunnattujen säännöllisten rekrytointitilaisuuksien järjestämistä Kemin keskussairaalassa, vaikka toiminnan tulevaisuus on sairaalaverkkouudistuksen vuoksi epävarmaa.

Säännöllisen rekrytoinnin käytäntö on jatkunut Kemissä jo vuosien ajan. Rekrytointi-iltoja on pidetty kolme keväällä ja kolme syksyllä.

– Tilaisuudet ovat olleet toimivia ja hyviä. Olemme näiden avulla saaneet hyviä työntekijöitä. Tarvitsemme heitä edelleen, sanoo henkilöstökoordinaattori Mari Yliherva.

Ylihervan mukaan tänäkin syksynä Länsi-Pohjaan haetaan eri alojen sairaanhoitajia, lähihoitajia, fysioterapeutteja, röntgenhoitajia, hammashoitajia ja välinehuoltajia.

– Lähihoitajia hakee meille töihin enemmän kuin voidaan palkata. Suurin tarve on nyt osaaville sairaanhoitajille eri aloille, erityisesti leikkaussaliin ja röntgeniin. Tietysti myös opiskelijat ovat tervetulleita, Yliherva kertoo.

Tarjolla on monenlaisia tehtäviä ja työsuhdemuotoja, keikkalaisista vakituiseen työhön ja päivätyöstä kolmivuorotyöhön.

Työpaikat kiinnostavat

Torstai-illan rekrytointitilaisuuteen osallistuneet kemiläiset Päivi Alajas ja Henna Tiensuu sekä simolainen Henri Nuorala kertoivat saaneensa aimo annoksen tietoa työmahdollisuuksista.

Alajas ja Tiensuu tekevät kumpikin osa-aikatyötä, jossa työtunteja on niukanlaisesti, ja halua olisi tehdä nykyistä pitempää työpäivää. Nuorala opiskelee sairaanhoitajaksi ja valmistuminen häämöttää parin vuoden päästä. Nuoralalle talo on jo jossain määrin tuttu opintoihin liittyvien harjoittelujaksojen ansiosta.

Kukaan näistä kolmesta ei ole hätkähtänyt, vaikka Kemin sairaalatoimintojen tulevaisuuteen liittyy epävarmuutta.

– Kyllä tällä alalla töitä riittää täälläkin, he vakuuttelevat kuin yhdestä suusta.

”Emme osta vuokralääkäripalveluita ulkopuolisilta toimijoilta”

Mehiläinen Länsi-Pohja oy:llä on oma tiimi, joka vastaa lääkäreiden rekrytoinnista.

Toimitusjohtaja Lasse Männistön mukaan pitkä kokemus ja toimivat prosessit ovat tuottaneet hyviä tuloksia, ja lääkäri- ja hoitajatilanne on ollut pitkään varsin hyvä ja vakaa.

– Emme osta perinteistä vuokralääkäripalvelua ulkopuolisilta toimijoilta. Lääkäreiden saatavuus on ollut Kemissä viime vuosina yleisesti varsin hyvällä tasolla verrattuna useisiin muihin keskussairaaloihin.

Mehiläinen Länsi-Pohjassa työskentelee lääkäreitä monenlaisissa työsuhteissa ja pieni joukko toimii myös ammatinharjoittajana.

Lääkäreiden rekrytointitilanne muuttuu ensi vuoden alusta lähtien, kun Kemissä tehtävä päivystävien erikoisalojen lääkärityö siirtyy Mehiläinen Länsi-Pohjalta Lapin hyvinvointialueen vastuulle.

– Sitten vastuu näiden lääkäreiden rekrytoinnista on kokonaisuudessaan Lapin hyvinvointialueella, Männistö toteaa.

Lakkautettavan toiminnan turvaaminen loppuun asti ei ole helppoa

Toimitusjohtaja Lasse Männistön mukaan muutokset ovat aiheuttaneet henkilöstössä epävarmuutta. Esimerkkinä siitä on hyvinvointialueen päätös lakkauttaa Länsi-Pohjan synnytysosasto jo ensi vuoden alusta lähtien.

Laphan päätöksellä Kemistä loppuvat synnytysten lisäksi myös naistentautien ja lastentautien vuodeosastot sekä viikonloppupäivystykset naistentaudeissa ja ortopediassa.

– On selvää, että kun päätetään jotain lakkauttaa, ihmiset lähtevät suunnittelemaan elämäänsä. Haasteellisinta on turvata toiminta muutoshetkeen saakka. Toistaiseksi olemme tähän pystyneet, Männistö sanoo.

Sairaalapalveluiden loppuminen Länsi-Pohjasta johti myös irtisanomisiin. Suurelle osalle irtisanottavista Mehiläinen kuitenkin pystyi osoittamaan uutta työtä Länsi-Pohjan keskussairaalassa tai Mehiläisen muissa toimipisteissä.

Jaa.
Exit mobile version