maanantai, 7 lokakuun

Turun pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta tulipalosta ennen kello yhtä lauantaina alkuiltapäivästä. Kukaan ei joutunut sairaalahoitoon.

Turun Kupittaan Citymarketin parkkihallissa syttynyt tulipalo on saatu sammutettua. Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palopaikalle ennen iltapäiväyhtä lauantaina. Hälytys tuli suuresta tulipalosta, ja paikalle lähti yli 20 pelastuslaitoksen yksikköä.

Päivystävä palopäällikkö Juha Virto kertoo, että palo syttyi toistaiseksi tuntemattomasta syystä parkkihallin sähköpääkeskuksessa. Marketin henkilökunta oli saanut sammutustyöt hyvin alulle, ja palokunta hoiti loput.

Parkkihalli täyttyi tulipalon aikana savusta, mutta nyt halli on tuuletettu. Muutama pelastuslaitoksen työntekijä on jäänyt paikalle varmistamaan, ettei palo syty uudestaan.

Hallipaloissa isot riskit

Palopäällikkö Virto ei osaa arvioida palon aiheuttamia aineellisia vahinkoja. Hän kiittelee Citymarketin asiakkaiden toimintaa: Parkkihalli oli saatu evakuoitua nopeasti ihmisistä, ja asiakkaat suhtautuivat pelastuslaitoksen työhön ymmärtäväisesti.

Virto ei muista vastaavaa tulipaloa viime vuosilta. Pelastuslaitos suhtautui tilanteeseen erittäin vakavasti ja lähti paikalle isolla miehityksellä, sillä lauantai on vilkas ostospäivä ja parkkihallin tiedettiin olevan täynnä autoja.

Kupittaalla käynyt Ylen toimittaja Jesper Alm kertoi, että paikalla haisi kolmen aikaan yhä voimakkaasti.

Kauppias: Vahinkoja selvitetään

Kupittaan Citymarketin kauppias Hannu Aaltonen kertoo Ylelle, että parkkihalli pysyy toistaiseksi suljettuna. Asiakkaat ovat voineet hakea sieltä ajoneuvonsa, mutta uusia autoja ei ole päästetty sisään.

– Hallin turvallisuus pitää varmistaa ennen kuin se voidaan ottaa käyttöön. Selvitämme nyt vahinkojen laajuutta ja turvallisuusjärjestelmien toimintaa, Aaltonen kertoo.

Aaltonen sanoo, tulipalo ei ole vaikuttanut kauppakeskuksen toimintaan. Hänen saamansa tiedon mukaan tulipalo havaittiin, kun parkkihalli pimeni.

– Olemme toimineet tässä 50 vuotta, enkä muista vastaavaa tulipaloa, Aaltonen sanoo.

Jaa.
Exit mobile version