sunnuntai, 8 syyskuun

Lisää sateita luvassa täksi päiväksi ja huomiseksi.

Rankkasateet aiheuttivat viikonloppuna tuhoisia tulvia eri puolilla Itävaltaa. Pahiten on kärsinyt Steiermarkin osavaltio maan kaakkoisosassa.

Silminnäkijävideoiden perusteella yksi pahimmin kärsineistä kaupungeista on Deutschfeistritz aivan Steiermarkin pääkaupungin Grazin luoteispuolella. Tulva nousi äkisti Mur-joessa ja sen sivuhaarassa Übelbachissa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

– Tällaisessa tilanteessa tuntee avuttomuutta. Normaalisti sivuhaara on vain söpö puro ja mitä nyt tapahtui on ihan uskomatonta, sanoi Deutschfeistritz asukas Peter Hofmeister Itävallan yleisradiolle ORF:lle.

ORF:n mukaan Deutschfeistritzissa noin 150 taloa kärsi tulvavaurioita. Kymmeniä ihmisiä on jouduttu pelastamaan taloista, jotka uhkaavat tuhoutua maansortumien mukana.

Osa joutui lähtemään keskellä yötä kodeistaan, kuten Heidi Brandin iäkkäät vanhemmat.

– He säikähtivät, mutta ovat nyt luonani ja olemme päässeet hakemaan lääkkeitä ja vaatteita, Brand sanoi ORF:lle.

Steiermarkissa 2 500 palomiestä on ollut pelastus- ja raivaustöissä. Palomiehet ovat sanoneet ORF:lle, että yhtä tuhoisia tulvia ei ole alueella nähty 40 vuoteen.

Jälkien siivouksella on vain hetki aikaa.

Itävallan meteorologinen laitos ennustaa maanantaiksi ja tiistaiksi uusia sateita. Myös Saksassa Alppien juurella varoitetaan sateista, jotka voivat pahentaa alkuviikolla tulvatilannetta Etelä-Saksan joissa.

Reuters

Jaa.
Exit mobile version