sunnuntai, 22 syyskuun

Savonlinnaan on tulossa lisää charter-lentoja Saksasta ja Alankomaista.

Savonlinnan matkailu saa piristystä talvikaudelle.

Kaupunki on neuvotellut saksalaisen matkajärjestäjä Zonista GmbH:n kanssa aiesopimuksen suorista charter-lennoista talvelle 2026.

Kyse on toivotusta lisästä, sillä kaupungin matkailusesonki on perinteisesti kuumimmillaan kesäkuukausina. Kaupungin johto toivoo, että Savonlinna olisi ulkomaalaisille turisteille silta Itä-Suomeen.

Lentoja on järjestetty jo tänä ja viime vuonna. Kesällä 2024 Saksan Frankfurtista tuli Savonlinnaan neljä lentokonetta. Vuoden päästä lentoja on viisi.

Alkuvuoden 2026 matkailua valmistellaan tulevana talvena. Zonista markkinoi asiakkailleen lomia Helsingin kautta Saimaan seudulle. Suomessa matka Savonlinnaan taittuu junalla, bussilla tai lentokoneella.

Lisäksi Savonlinnan Seudun Matkailu tekee yhteistyötä Alankomaiden Voigt Travelin kanssa, mikä toi tänä vuonna Rotterdamista 13 charter-lentoa. Myös tätä yhteistyötä jatketaan.

Lumi, hiihto ja mökit houkuttelevat

Kaupunginjohtaja Janne Laine kertoo, että viime vuonna Savonlinnan alueella oli noin 16 000 saksalaisturistin yöpymistä. Määrä on hänen mukaansa yli tuplaantunut kymmenessä vuodessa.

Zonistan toimitusjohtaja Alfred Becker mainitsee, että saksalaiset toivovat lomalla rauhaa, tilaa, ulkoiluaktiviteetteja sekä lunta.

– Olemme kysyneet asiakkailta talviloman vietosta. Monet haluavat olla mökillä takan lämmössä rauhallisessa ympäristössä ja ulkoilla talvimaisemissa, Becker mainitsee.

Saksalaisyrityksen toimitusjohtaja uskoo, että ilmastonmuutos lisää talvimatkailua pohjoiseen Eurooppaan. Siksi yritys haluaa olla aikaisin apajilla ja ohjata turisteja myös muualle Suomeen kuin ainoastaan Lappiin.

Lentokentälle vilinää

Savonlinnan lentoasemalla oli heinäkuussa ongelma.

Voigt Travelin lentoja tekevä yhtiö Transavia tiedotti heinäkuussa, että se peruu lentojaan Savonlinnaan, koska alueella oli oletettavasti Venäjän puolelta tulevaa GPS-häirintään. Laine sanoo, että lentoasemalle on nyt asennettu laskeutumista helpottavaa teknologiaa, johon GPS-häiriöt eivät vaikuta.

Lisääntyvä lentoliikenne on Savonlinnan kokoiselle kaupungille tärkeää. Kahdeksan kauppakamarin tuoreen selvityksen mukaan maakunnat ovat entistä riippuvaisempia lähialueen lentoyhteyksistä.

Selvitystä ei tehty Savonlinnasta, mutta sama koskettaa myös sitä.

– Meidän kansainväliset yritykset tekevät paljon vientiä, jolloin on välttämätöntä, että yhteydet lentokentän kautta toimivat, Laine toteaa.

Jaa.
Exit mobile version