perjantai, 4 lokakuun

Turun Messukeskus on luvannut tiedottaa kirjamessujen jatkosta perjantaina tiedotustilaisuudessa.

Turun Kirjamessut alkaa perjantaina Turun Messukeskuksessa tavanomaista jännittävämmissä tunnelmissa. Messukeskuksen toimitusjohtaja Päivi Rytsä on luvannut kertoa aamupäivän tiedotustilaisuudessa ensi vuoden kirjamessuista.

Viime keväänä Turun Messukeskus kertoi aikeistaan luopua nykyisestä messupaikastaan Turun Artukaisissa. Siitä lähtien on arvailtu Suomen vanhimman kirjamessutapahtuman jatkoa.

Kirjamessujen ohjelmajohtaja Vilja-Tuulia Huotarinen sanoo, että tahtoa kirjamessujen jatkolle Turussa on, kunhan paikka selviää.

– On ihan selvää, että tapahtumaa halutaan jatkaa. Tällä tietoa Turun Messukeskus on kuitenkin jäämässä taakse.

Mistä uusi paikka kirjamessuille voisi löytyä? Siitä ei Huotarisella ole vielä tietoa.

– Kyllähän sellainenkin uutinen voi tulla, että ei löydykään toista paikkaa, ja tapahtuma jatkaa Turun Messukeskuksessa. Tämä kaikki selviää myöhemmin.

Vilja-Tuulia Huotarinen sanoo, että suomalaisten kiinnostus lukemista ja kirjoja kohtaan on näkynyt viime vuosina selvästi kirjamessuilla. Kirjoja ostetaan messuilla aiempaa enemmän.

– Ihmiset tulevat selvästi messuille ostohousut jalassa. Esimerkiksi viime vuonna Rosebud teki oman myyntiennätyksensä Turun Kirjamessuilla. Samoin WSOY ja Tammi olivat hyvin lähellä omia myyntiennätyksiään.

Jaa.
Exit mobile version