perjantai, 18 lokakuun

Turun yliopistossa kehitetään tutkimusta, jonka tavoitteena on lyhentää potilaiden hoitoon kuluvaa aikaa. Kansainvälisen projektin budjetti on yli kymmenen miljoonaa euroa.

Turussa kehitetään laitteita sydän- ja hengityselinsairauksien sekä aivohalvauksen nopeaan tunnistamiseen. Turun yliopiston johtaman tutkimuksen tavoitteena on lyhentää potilaiden hoitoon kuluvaa aikaa ja parantaa hoitotuloksia.

Sydän- ja hengityselinsairaudet sekä aivohalvaus ovat yleisimpiä syitä ensihoidossa johtaneisiin kuolemiin Euroopassa.

Kansainvälinen projekti on Euroopan unionin rahoittama ja budjetiksi on myönnetty yli kymmenen miljoonaa euroa. Turun yliopiston osuus rahoituksesta on 1,3 miljoonaa euroa. Nelivuotisessa hankkeessa on mukana kahdeksantoista yhteistyökumppania yhdestätoista maasta.

Laitteella voidaan lähettää tietoa jo ambulanssista

Tutkimuksessa kehitettävien laitteiden tarkoitus on tunnistaa sairauden kiireellisyys. Laitteita voidaan käyttää ambulansseissa, ensiavussa sekä teho-osastolla.

Turun yliopiston tiedotteen mukaan laitteilla pystytään esimerkiksi jakamaan tietoja jo ambulanssista matkalla sairaalaan.

Tämä varmistaa, että terveydenhuollon työntekijät ovat hyvin valmistautuneita antamaan tarvittavaa hoitoa potilaan saapuessa. Viime kädessä laitteet vähentävät kuolleisuutta ja erilaisten sairauksien riskiä.

– Pyrkimyksenämme on luoda saumaton järjestelmä, jonka avulla tieto potilaasta saadaan välitettyä sairaalaan nopeasti, jotta siellä voidaan paremmin varautua potilaan saapumiseen, toteaa projektin vastaava tutkija ja Turun yliopiston tietotekniikan laitoksen apulaisprofessori Matti Kaisti tiedotteessa.

Jaa.
Exit mobile version