maanantai, 23 syyskuun

Poliisi pyysi viime vuoden marraskuussa apua yleisöltä etsiessään jokea, missä Minna Suomisen ruumis olisi hävitetty.

Poliisi on saamassa valmiiksi 12 vuotta sitten kadonneen Minna Suomisen rikostutkinnan.

Lounais-Suomen poliisi kertoo, että esitutkinta on valmistumassa. Ruumista ei ole kuitenkaan löydetty. Tapausta on tutkittu rikosnimikkeellä tappo.

Poliisi uskoo, että Turun Pernon kaupunginosassa asunut Suominen surmattiin tammikuussa 2012. Poliisi epäilee henkirikoksen tapahtuneen asunnossa ja sen edustalla rappukäytävässä. Teko oli poliisin mukaan raaka ja impulsiivinen. Tekovälineeksi epäillään teräasetta.

– Teosta epäillään naista, joka oli tapahtumien aikaan yli 20-vuotias. Hän on ollut vangittuna kyseiseen rikosepäilyyn kesäkuussa 2012, kertoo tiedotteessa tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Kuure Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Tapahtumapaikalla oli tekoaikaan Minna Suomisen ja epäillyn lisäksi mies, joka asui asunnossa. Hän menehtyi noin kaksi päivää henkirikoksen jälkeen. Miehen kuolemaan ei epäillä liittyvän rikosta.

Tutkinta alkoi uudelleen vuonna 2023

Epäilty ei ole ollut vangittuna viimeisimmän aktiivisen esitutkinnan aikana. Poliisi aloitti aktiivisen tutkinnan uudelleen viime vuonna.

Ruumis hävitettiin poliisin uskomuksen mukaan johonkin lähiseudun vesistöön. Lounais-Suomen poliisi pyysi viime vuonna yleisön apua mahdollisen ruumiinhävittämispaikan tunnistamiseen. Poliisin tiedotteessa kerrotaan, että poliisi sai pyynnön myötä yli 200 viestiä ja vihjettä mahdollisesta sillasta.

Myös Yle kävi paikalla, missä ruumista etsittiin.

Henkirikoksen esitutkinta siirtynee syyteharkintaan syyskuun lopussa. Määräaikaa syytteen nostamiselle ei ole.

Jaa.
Exit mobile version