perjantai, 20 syyskuun

Turvallisuuskonferenssi tuo Kouvolaan kaksi Naton entistä korkea-arvoista sotilasjohtajaa. Voit seurata suoraa lähetystä Yle Areenasta kello 10 alkaen.

Kouvolan turvallisuuskonferenssissa vierailee tänään perjantaina kaksi sotilasliitto Naton entistä korkea-arvoista komentajaa.

Turvallisuuskonferenssi on Kouvolassa vuosittain pidettävä tapahtuma, joka keskittyy tarkastelemaan ajankohtaisia turvallisuuskysymyksiä.

Konferenssia voi seurata suorana verkkolähetyksenä Yle Areenassa tai Kouvolan kaupungin Youtube-kanavalla.

Kaksi vierasta Naton huipulta

Pääpuhujana Kouvolassa on Naton entinen Euroopan-joukkojen komentaja, kenraali Philip M. Breedlove. Hän on taustaltaan Yhdysvaltain ilmavoimien kenraali, joka sotilasuralta eläköidyttyään on toiminut kansainvälisissä asiantuntijatehtävissä.

Toinen Nato-taustainen keskustelija on sotilasliiton Euroopan-joukkojen apulaiskomentajana työskennellyt kenraali Richard Shirreff. Shirreff on tehnyt pitkän uran brittiarmeijassa ja eläkkeelle jäätyään hän on jatkanut Naton kehityksen seuraamista.

Konferenssin ennakkotiedotteessa Shirreff arvioi Suomen jäsenyyden tekevän Natosta aiempaa vahvemman.

– Suomi voi opettaa muille Naton jäsenmaille paljon esimerkiksi resilienssistä ja omavaraisuudesta, Shirreff sanoo.

Mukana myös turvallisuusalan yrityksiä

Viidettä kertaa järjestettävän Kouvolan turvallisuuskonferenssin teemaksi on tänä vuonna valittu kysymys: Onko turvallista tulevaisuutta?

Päivän aikana esillä ovat muun muassa turvallisuuteen liittyvien teknologioiden ja tekoälyn kehitys sekä Suomen huoltovarmuus.

Asiantuntevaan puhujakaartiin kuuluvat muun muassa Ukrainan Suomen suurlähettiläs Olga Dibrova, suurlähettiläs Mikko Hautala, kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jukka Kopra sekä Turun piispa Mari Leppänen.

Puheenvuoroissa kuullaan myös yritysmaailman näkökulmia. Konferenssin puhujiksi kutsuttujen joukossa ovat muun muassa puolustusteollisuus- ja teknologiayhtiö Patria, virtuaalitodellisuuden palveluita kehittävä Varjo sekä monialaisia asiantuntijapalveluita tarjoava konsulttiyhtiö Accenture.

Jaa.
Exit mobile version