torstai, 4 heinäkuun

Amerikkalainen sijoitusyhtiö KKR on ostamassa miljardikaupalla tapahtumajärjestäjä Superstruct Entertainmentin, joka järjestää yli 80 eurooppalaista festaria.

Yhdysvaltalainen sijoitusyhtiö KKR on ostamassa brittiläisen tapahtumajärjestäjä Superstruct Entertainmentin. Asiasta kertoo Financial Times (linkki maksumuurin takana).

Superstruct Entertainment omistaa yli 80 musiikkifestivaalia. Suomessa sen omistukseen kuuluvat Flow Festival ja Tuska.

Molemmat festarit järjestetään Helsingin Suvilahdessa – Tuska tulevana viikonloppuna ja Flow Festival elokuussa.

Tuskan festivaalijohtajan Eeka Mäkysen mukaan yrityskauppa ei tule juurikaan vaikuttamaan suomalaisfestarin toimintaan.

– Emme varsinaisesti operoi pääomasijoittajien kanssa, vaan Superstructin kanssa nyt ja jatkossa.

Tuska siirtyi osaksi Superstructia vuonna 2021. Mäkysen mukaan isosta ketjusta on ollut paljon hyötyä tekemiseen.

– Se on auttanut meitä valtavasti, kun on 80 festivaalin verkosto ja kollegoita, joiden kanssa pallotellaan ajatuksia. Ei tarvitse samoja virheitä tehdä kaikkien.

Financial Timesin mukaan KKR maksaa Superstruct Entertainmentistä 1,3 miljardia euroa. Yhtiö kuului aiemmin Providence Equity Partners -sijoitusyhtiölle.

Brittiyhtiö on maailman toiseksi suurin tapahtumajärjestäjä Live Nationin jälkeen. Sen tapahtumat keräävät vuosittain seitsemän miljoonaa kävijää.

Tapahtumajärjestäminen on keskittynyt yhä enemmän suurille tekijöille. Suomessa alkaa olla enää vähän festivaaleja, jotka eivät olisi osa jotain isompaa kotimaista tai kansainvälistä ketjua.

– Kyllä siinä loppupeleissä asiakas voittaa. Ihminen joka tulee festivaalille, saa entistä parempaa palvelua ja ohjelmaa, Mäkynen sanoo.

Yrityskaupasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Jaa.
Exit mobile version