maanantai, 7 lokakuun

Ukrainan sotilastiedustelu väittää sabotoineensa miinanraivaajan Baltijiskin satamakapungissa.

Veikko Eromäki,

Varpu Kiviranta

Ukrainan armeijan tiedustelupalvelu (HUR) kertoi tänään maanantaina vahingoittaneensa venäläistä miinanraivaajaa Itämerellä. HUR kertoo asiasta Telegram-tilillään.

– HUR:in onnistuneen operaation tuloksena Venäjän Itämeren laivaston miinanraivaaja Aleksandr Obukhov on poissa palveluksesta, HUR:in julkaisussa kirjoitetaan.

HUR:in mukaan miinanraivaaja oli satamassa Baltijiskin kaupungissa ja sen oli tarkoitus lähteä suorittamaan tehtävää. Aluksen ”kaasuputkeen ilmestyneen mystisen reiän” takia sen moottoriin päätyi kuitenkin vettä.

Baltijiskin satamakaupunki sijaitsee Kaliningradin alueella. Siellä sijaitsee Venäjän Itämeren laivaston päätukikohta.

HUR:in mukaan alus käy nyt läpi perustavanlaatuista huoltoa.

HUR ei kerro, milloin väitetty sabotaasi olisi tapahtunut. Telegram-julkaisussa viitataan Aleksand Obukhovin olleen korjattavana Pietarissa heinäkuussa, mutta viestistä ei selviä, liittyykö korjaus HUR:in tekosiin.

Venäjän puolustusministeriön sivujen mukaan miinanraivaaja Aleksandr Obukhov olisi suorittanut harjoituksia Itämerellä vielä heinäkuun lopussa.

Kyseessä on jo toinen Venäjän Itämeren laivaston alus, joka on ”neutralisoitu” viimeisen kuuden kuukauden aikana, HUR kirjoittaa. HUR:in mukaan sen huhtikuinen operaatio johti Serpukhov-korvetin rikkoutumiseen.

Myös Serpukhoviin väitetysti tehty sabotaasi tapahtui Baltijiskissa.

Jaa.
Exit mobile version