sunnuntai, 20 lokakuun

Psykiatri tuomittiin elokuussa elinkautiseen vankeuteen vaimonsa murhasta Ullanlinnassa.

Ullanlinnan murhasta tuomittu psykiatri Roope Bob Tikkanen ei joudu syytteeseen murhan yrityksistä, jotka liittyvät mereen ajoon Helsingin Kauppatorilla vuonna 2021.

Asiasta kertoi ensimmäisenä IS.

Korkeimman oikeuden antaman päätöksen mukaan syyttäjien hakema lainvoimaisen sakkomääräyksen purkaminen hylätään. Syyttäjät olivat hakeneet sakkomääräyksen purkamista jo aiemmin.

Oikeus ei tutki uusinta hakemusta, sillä oikeuden mukaan asiassa ei ole ilmennyt erityisen painavaa syytä, jonka perusteella hakemus olisi tutkittava uudelleen.

Yle kertoi vuonna 2023, että Roope Bob Tikkasta ei voi syyttää murhan yrityksestä, vaikka poliisi epäilee hänen ajaneen tahallaan mereen perhe kyydissään. Korkeimman oikeuden ratkaisun mukaan rikoksen tutkimisen ja mahdollisen syyttämisen estää kaksoisrangaistavuuden kielto.

Jotta epäiltyä voisi syyttää murhan yrityksestä, hänelle mereen ajosta määrätty sakkorangaistus pitäisi ensin purkaa. Tikkanen sai joulukuussa 2021 16 päiväsakkoa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Tuolloin tapahtuma näyttäytyi poliisille onnettomuutena.

Mereen ajo tapahtui vuonna 2021 Helsingin Kauppatorilla, kun Tikkanen ajoi koeajamansa Volvon mereen Eteläsatamassa. Auton kyydissä oli miehen lisäksi tämän vaimo ja neljä lasta, joista yksi oli täysi-ikäinen. Mukana oli myös perheen koira.

Käräjäoikeus tuomitsi elokuussa miehen elinkautiseen vankeuteen vaimonsa murhasta Ullanlinnassa.

Rikos tapahtui pariskunnan yhteisessä kodissa joulukuussa 2022. Mies iski vaimoaan päähän voimakkaasti useita kertoja ja kohdisti häneen muutakin väkivaltaa.

Jaa.
Exit mobile version