lauantai, 12 lokakuun

Epäilty lapsikaappaus tapahtui 1. heinäkuuta Ulvilassa, minkä jälkeen lapset vietiin Suomesta ulkomaille.

Lounais-Suomen poliisi on saanut valmiiksi Ulvilassa heinäkuussa tapahtuneen lapsikaappauksen esitutkinnan.

Epäilty lapsikaappaus tapahtui 1. heinäkuuta Ulvilassa, minkä jälkeen lapset vietiin Suomesta ulkomaille.

Lounais-Suomen poliisi teki syyttäjän määräyksellä epäillyistä kaappaajista kansainväliset pidätysmääräykset ja kolmesta alaikäisestä lapsesta etsintäkuulutuksen.

Epäillyt ja lapset tavoitettiin kansainvälisen poliisiyhteistyön avulla Norjasta. Epäillyt ja lapset luovutettiin Suomeen pian kiinnioton jälkeen.

Epäiltyjä on kaksi, mies ja nainen. He ovat lasten vanhempia. Heitä epäillään lapsikaappauksesta ja törkeästä vapaudenriistosta.

Naista on epäilty aiemmin myös törkeistä raiskauksista.

Suunniteltu teko

Lounais-Suomen poliisi kertoo, että esitutkinnan aikana selvisi seikkoja, jotka viittaavat siihen, että epäillyt olivat suunnitelleet tekoa etukäteen.

Poliisi sai esitutkinnassa muodostettua tarkan käsityksen tapahtumista sekä teon motiivista.

– Epäillyt olivat etukäteen vuokranneet Varsinais-Suomesta asuntoauton, jolla he hakivat lapset Ulvilasta. Tästä matka jatkui Tornioon ja edelleen rajan ylitse Ruotsin kautta Norjaan, mistä poliisi heidät tavoitti, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anna Kivimäki poliisin tiedotteessa.

Teon motiivi liittyy salassapidettäviin lapsen huoltoon liittyviin asioihin. Tästä syystä myös asiassa valmistunut esitutkintamateriaali on kokonaan salassapidettävää.

Esitutkinnassa selvinneiden seikkojen perusteella henkilöitä epäillään myös aiemmin tänä vuonna tapahtuneesta lapsen omavaltaisesta huostaanotosta, joka on kohdistunut samoihin lapsiin.

Asia on siirtynyt syyteharkintaan, eikä poliisi tiedota asiasta enempää.

Jaa.
Exit mobile version