maanantai, 23 syyskuun

Poliisille on tehty rikosilmoituksia osasta tapauksia. Vielä ei ole tiedossa, onko kyseessä yksi vai useampi epäilty.

Monet naiset ovat jakaneet Tampereen Puskaradio -Facebook-ryhmässä kokemuksensa viime aikoina ahdistelijan, häiritsijän tai itsensäpaljastajan kohtaamisesta.

Sisä-Suomen poliisi vahvistaa, että ainakin kahdesta tapauksesta on tehty viime aikoina rikosilmoitus. Nämä tapaukset ovat sattuneet Kiovan puistossa ja Tampereen Itsenäisyydenkadulla. Sosiaalisen median perusteella useita muitakin tapauksia on eri puolilla Tamperetta, mutta kaikista niistä ei ole tehty rikosilmoituksia.

Poliisin mukaan epäillyn seksuaalisen ahdistelun määrissä ei ole näkyvissä piikkiä.

Rikoskomisario Arto Partanen sanoo, että poliisilla ei ole tiettyä yhtä epäiltyä. Vielä ei ole tietoa, onko kyse yhdestä vai useammasta epäillystä itsensäpaljastajasta. Partanen arvioi kesällä tapauksia olevan enemmän.

– Klassikkotapaukset eli Viinikan vilauttajat ovat harvoin väkivaltaisia, Partanen kertoo tapauksista.

Hänen mukaansa tapaukset ovat uhrille ahdistavia ja pelottavia.

Hän neuvoo ottamaan heti yhteyttä poliisiin, jos näkee itsensäpaljastajan. Usein poliisi partioi etenkin kaupungin keskustassa ja voi saada epäillyn nopeasti kiinni, jos tämä liikkuu jalkaisin.

– Nopeus on valttia. Kannattaa soittaa heti hätäkeskukseen ja poliisille.

Toiseksi kannattaa hakeutua heti lähellä olevien ihmisten pariin tukea saadakseen. Kolmanneksi poliisi neuvoo ottamaan huomaamatta valokuvan poliisia varten, jotta epäilty saataisiin nopeasti kiinni.

Poliisi on kirjoittanut Partasen mukaan sakkoja itsensäpaljastajille, jos heidät on saatu kiinni.

Jaa.
Exit mobile version