perjantai, 11 lokakuun

Turisteja alas kaivokseen vievään hissiin tuli laitevika reilun 150 metrin syvyydessä. Yksi hississä olleista kuoli toistaiseksi tuntemattomasta syystä.

Ainakin yksi ihminen on kuollut ja 12 ihmistä on loukussa turistikohteena toimivassa vanhassa kultakaivoksessa Yhdysvaltain Coloradossa.

Paikallinen seriffi Jason Mikesell kertoi lehdistötilaisuudessa, että turisteja alas kaivokseen vievään hissiin tuli torstaina laitevika reilun 150 metrin syvyydessä. Vika aiheutti seriffin mukaan ”vakavan vaaran” hississä olleille ja yksi heistä menehtyi. Neljä muuta loukkaantui lievästi. Mikesell ei kertonut, mikä johti yhden henkilön kuolemaan onnettomuudessa. Myöhemmin hissi saatiin takaisin maan pinnalle ja 11 hississä ollutta pelastettiin.

Alhaalla kaivoksessa on yhä jumissa 12 ihmistä, joista yksi on opas. Seriffin mukaan he ovat kunnossa.

Pelastustyöntekijät ovat olleet loukussa olleisiin turisteihin yhteydessä radiopuhelimen välityksellä. Tarkoituksena on saada nyt hissi korjattua, jotta turistit saadaan ylös kaivoksesta.

Mollie Kathleen Gold Mine on reilut 300 metriä syvä. Kohteen verkkosivujen mukaan turistit voivat muun muassa ajaa kaivoksessa maanalaisella ratikalla.

Kaivos avattiin 1800-luvulla ja se suljettiin 1960-luvulla.

Lähteet; Reuters, AP

Uutinen päivittyy.

Jaa.
Exit mobile version