keskiviikko, 22 toukokuun

Euroopan raja- ja merivartiovirasto Frontexille on esitetty virka-avun jatkamista lokakuun loppuun. Myös lisähenkilöstöä on mahdollista saada.

Euroopan raja- ja merivartiovirasto Frontexin rajavartijat ovat jatkamassa Suomen ja Venäjän välisen maastorajan valvontaa pitkälle syksyyn. Asiasta kertoo Uutissuomalainen (USU).

– Olemme esittäneet Frontexille, että heidän rajavartijansa toimisivat apunamme itärajan maastorajan valvonnassa lokakuun loppuun saakka. Frontex ei ole vielä vastannut pyyntöömme, mutta pidämme tuen jatkamista hyvin todennäköisenä, kertoo apulaisosastopäällikkö, eversti Marko Saareks sisäministeriön rajavartio-osastolta.

Frontexin jatkotuki sisältää myös teknistä kalustoa eli lähinnä partioajoneuvoja ja maastorajojen valvonnassa käytettävää välineistöä.

Frontex lähetti Suomeen marras–joulukuun vaihteessa kaikkiaan noin 50 rajavartijaa ja muuta työntekijää auttamaan itärajan valvonnassa sen jälkeen, kun rajalle alkoi saapua massoittain turvapaikanhakijoita Venäjältä.

Rajavartiolaitos sopi tammikuussa Frontexin kanssa itärajalle kohdennetun tuen jatkumisesta kesään saakka. Lopputalven ja kevään aikana itärajan maastorajaa on ollut valvomassa parikymmentä Frontexin rajavartijaa eri EU-maista.

Frontex-henkilöstön koko pysyisi ennallaan syksyyn saakka.

– Jos tilanne itärajalla pahenee, saamme tarvittaessa Frontexilta lisähenkilöstöä. Tilanne sanelee tarpeen, mutta lisähenkilöstön määrä voi olla 100–200 rajavartijaa, Saareks sanoo.

Frontex-tuen jatkolla Rajavartiolaitos haluaa varmistaa kotimaisen rajavalvontaresurssin riittävyyden ja valmiuden rajatilanteen mahdollisissa muutoksissa.

Jaa.
Exit mobile version