sunnuntai, 19 toukokuun

Virolahden kunnanhallitus hylkäsi huhtikuussa aloitteen kaavamuutoksesta, joka olisi mahdollistanut tehtaan perustamisen. Aluetta ei ole kaavoituksessa varattu teollisuuskäyttöön.

Vodkatehdas oli tarkoitus perustaa Vaalimaalle kuvassa näkyvälle alueelle. Kuva: Kalle Purhonen / Yle

Virolahden kunnanhallitus hylkäsi eilen maanantaina oikaisuvaatimuksen Vaalimaalle suunniteltua vodkatehdasta koskevasta kielteisestä päätöksestä.

Kunnanhallitus hylkäsi huhtikuussa aloitteen asemakaavamuutoksesta, joka olisi mahdollistanut tehtaan perustamisen. Tehdasta suunnitteli Haminaan rekisteröity Suomi Spirits oy.

Yhtiön hallituksen jäsen Ruzanna Tarverdyan vaati oikaisuvaatimuksessaan, että kunnanhallitus kumoaa kokonaan tehdasta koskevan päätöksen. Lisäksi Tarverdyan vaati, että kunnanhallitus hyväksyy aiemmin esitetyn kaavamuutoksen ja kunta aloittaa toimet muutoksen toteuttamiseksi.

Oikaisua perusteltiin muun muassa siten, että vodkan valmistuksesta ei aiheutuisi kovaa hajua tai melua. Tehtaan väitettiin tuovan alueelle myös useita työpaikkoja ja uutta liiketoimintaa.

Kunnanhallitus: Alue on varattu kaupallisille palveluille

Voimassa olevien kaavojen mukaan kyseinen Vaalimaan alue on varattu kaupallisille palveluille, kuten esimerkiksi päivittäistavarakaupoille. Alueelle saa sijoittaa teollisuutta tai varastointia, joka ei aiheuta ympäristöhäiriötä.

Kunta voi hylätä kaavoitusaloitteen, jos se katsoo, että suunniteltu toiminta ei ole sopivaa pitkän aikavälin kehityksen kannalta, Virolahden kunnanhallitus toteaa perusteluissaan.

Lisäksi kunnanhallitus toteaa, että se on tarjonnut tehtaalle tonttia Vaahterikon alueelta, joka on varattu nimenomaan teollisuuskäyttöön.

Kunnanhallitus perusteli oikaisuvaatimuksen hylkäämistä myös sillä, että kunnan tehtävä ei ole arvioida yksityisten investointien kannattavuutta, vaan päätöksenteko perustuu ainoastaan kunnan omien alueiden käyttöön.

Jaa.
Exit mobile version