perjantai, 11 lokakuun

Pankit ovat aloittaneet selvityksen yhdistymisestä.

Kaksi länsirannikon osuuspankkia on menossa yhteen. Kuva: Vesa-Pekka Hiltunen / Yle

–Vaasan ja Keski-Pohjanmaan Osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä. Pankkien hallitukset ovat aloittaneet selvitystyön fuusion toteuttamisesta.

Päätös yhdistymisestä on tarkoitus tehdä ensi vuoden alussa. Jos fuusio toteutuu, aloittaa uusi pankki toimintansa reilun vuoden kuluttua, vuodenvaihteessa 2025–2026.

Molempien pankkien henkilökunta olisi siirtymässä uuden pankin palvelukseen.

Yhdistymisen tarkoituksena on pankkien edustajien mukaan luoda vahva, paikallinen pankki, joka palvelee asiakkaita laajalla alueella. Pankit ovat samankokoisia.

Vaasan Osuuspankin toimitusjohtaja Ulf Nylund yhdessä Vaasan Osuuspankin hallituksen puheenjohtajan Olav Hermanssonin ja OP Keski-Pohjanmaan toimitusjohtajan Jyrki Rantalan kanssa. Kuva: Mårten Wallendahl / Yle

Pankkien mukaan molempien talous on hyvässä kunnossa, ja ne voivat yhdessä tarjota yhdistymisen kautta enemmän hyötyä sekä asiakkaille että henkilökunnalle.

– Meillä on suuria investointeja alueella, esimerkiksi puhtaassa ja vihreässä energiassa. Suuremmilla resursseilla meillä on hyvät mahdollisuudet osallistua tällaisiin projekteihin, sanoo OP Keski-Pohjanmaan toimitusjohtaja Jyrki Rantala.

Vaasan Osuuspankki teki vuonna 2023 19,4 miljoonan euron liikevoiton. OP Keski-Pohjanmaa puolestaan teki yli 23,3 miljoonan euron liikevoiton. Molemmilla pankeilla kasvua edellisvuoteen oli yli 100 prosenttia. Asiakkaita niillä on yhteensä yli 110 000.

Pankit kertoivat suunnitelmistaan tänään yhteisessä tiedotustilaisuudessa.

Kello 13.10 Lisätty otsikkoon tieto pankkien yhteisestä asiakasmäärästä.

Jaa.
Exit mobile version