sunnuntai, 7 heinäkuun

1960-luvulla perustettu Esprit on maksukyvyttömyysmenettelyssä. Ketjun Suomen-sivuliike on asetettu konkurssiin.

Helsingin Aleksanterinkadulla Espritin liikkeen ikkunassa oli 3. heinäkuuta lappu, jossa lukee: ”Myymälä suljettu toistaiseksi”. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Kansainvälisen vaateketju Esprit’n Suomen-sivuliike on asetettu konkurssiin.

Helsingin käräjäoikeuteen jätettyjen asiakirjojen mukaan Esprit’n Suome-liiketoiminta kuului Tanskaan rekisteröidyn tytäryhtiön alaisuuteen.

Esprit’n tanskalaisyhtiö puolestaan asetettiin kotimaassaan konkurssiin, joten konkurssi ulottui myös Suomeen.

Kaupparekisteriin ilmoitettujen tietojen mukaan Esprit’n Suomen-liike asetettiin konkurssiin viime viikolla.

Espritin Suomen liikkeiden ja verkkokaupan sulkemisesta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

HS tavoitti konkurssipesän asianajajan, jonka mukaan myymälät on suljettu ja henkilöstö irtisanottu. Yhtiön suomenkielisen verkkokaupan mukaan se ei tällä hetkellä pysty käsittelemään uusia tilauksia.

Espoon kauppakeskus Sellossa on toiminut 15 vuotta Esprit -Franchising myymälä, jonka taustalla on suomalainen perheyritys. Liikkeen sivuilla kerrotaan, että myymälän nimi muuttuu, ja valikoimaa laajennetaan hinta- ja laatusuhteeltaan Espritin kaltaisilla muilla tanskalaisilla ja saksalaisilla merkeillä.

Jo toinen maksukyvyttömyysmenettely lyhyen ajan sisään

Esprit perustettiin Kaliforniassa 1960-luvulla, ja se listattiin Hongkongin pörssiin 1990-luvulla. Viime vuonna yhtiö teki 2,3 miljardia Hongkongin dollaria tappiota. Summa vastaa 280 miljoonaa euroa.

Yli 40 prosenttia yhtiöstä omistaa hongkongilainen Ki Yan Karen Lo.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Esprit Europe GmbH eli Saksassa toimiva pääkonttori ja kuusi muuta konserniin kuuluvaa saksalaista yritystä haettiin konkursiin jo toukokuun puolivälissä.

Tämä oli jo toinen maksukyvyttömyysmenettely neljän vuoden sisällä Espritille, joka irtisanoi noin kolmanneksen työvoimastaan ​jo koronapandemian aikana.

Juttua päivitetty 3.7. kello 18.23: Täydennetty STT:n uusilla tiedoilla Suomen sivuliikkeen asettamisesta konkurssiin.

Jaa.
Exit mobile version