Valio investoi yli 60 miljoonaa euroa Lapinlahden tehtaan juustonvalmistusprosessiin. Juustonvalmistustiloja laajennetaan ja laitteita uusitaan.
Valio tekee merkittävän investoinnin Lapinlahden tehtaan juustonvalmistusprosessiin.
Uudistus pitää sisällään kerrosalaltaan noin kahden tuhannen neliön laajennuksen nykyiseen juustolaan sekä uudet laitteet juustonvalmistukselle. Myös juustolan pakkaamotoiminnot ja -laitteet uudistetaan. Investointiin kuuluu lisäksi uusi muuntamo ja varavoimakone.
Investoinnilla korvataan nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.
Rakennustyöt alkavat tänä kesänä, ja uusi tuotantolinja otetaan käyttöön arviolta keväällä 2026.
Valion suurimpiin toimipaikkoihin kuuluva Lapinlahti sijaitsee suomalaisen maidontuotannon ydinalueella Pohjois-Savossa ja vastaanottaa noin neljäsosan Valion raakamaidosta eli 415 miljoonaa litraa maitoa vuodessa.
Lapinlahden tehtaalla valmistetaan juustojen lisäksi maitojauhetta, demineralisoitua herajauhetta ja lisäarvojauheita kuten laktoosittomia maitojauheita ja lastenruokaa. Suurin osa maitojauhetuotteista menee vientiin.
Valion Lapinlahden tehtaalla työskentelee noin 285 henkilöä.
Täydennämme artikkelia.