tiistai, 8 lokakuun

Tuomittua käräjäoikeudessa puolustanut asianajaja vahvistaa tiedon Ylelle, mutta ei ole nähnyt viestien sisältöä.

Alaikäisen valkeakoskelaisen tytön murhasta elinkautiseen tuomittu 19-vuotias Tuomas Salminen on saanut Kylmäkosken vankilaan useita uhkaus- ja vihaviestejä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä MTV Uutiset.

Tiedon vahvistaa Ylelle Salmista käräjäoikeudessa puolustanut asianajaja Eemeli Saros. Viestejä on Saroksen mukaan tullut sekä vankilan sisältä että ulkopuolelta. Viestejä on tiettävästi useita, ja ne ovat hänen käsityksensä mukaan perinteistä kirjepostia.

– Asiakkaan kanssa lyhyesti keskustelin, ja näin on asia. Viestien sisällöstä tai määristä tai siitä, keneltä kaikilta niitä on tullut, minulla ei ole tietoa, Saros sanoo.

Kylmäkosken vankilan yksikönpäällikkö Katja Kirilov ei vahvista asiaa Ylelle.

– Nämä ovat salassa pidettäviä asioita. En pysty ottamaan kantaa siihen, keitä meillä täällä on tai minkälaista postia tai muuta lähetystä tänne tulee, Kirilov sanoo.

Vankila tiettävästi ryhtynyt toimiin

Asianajaja Eemeli Saros kertoo saaneensa tiedon, että Kylmäkosken vankila olisi ryhtynyt toimiin vangin turvaamiseksi eristämällä. Vanki ei myöskään tiettävästi ole nähnyt kaikkia hänelle lähetettyjä viestejä.

Asianajajan mukaan tuomittu on ottanut uhkaukset melko rauhallisesti.

– Olen jo ennen tuomiota pyrkinyt valmistamaan häntä siihen, että todennäköisesti tällaista saattaa ilmetä. Ehkä se on auttanut siinä, miten hän pystyy tilannetta nyt käsittelemään.

Saros kertoo joutuneensa myös itse nettikirjoittelun kohteeksi.

– En tiedä mitä siellä kirjoitetaan, mutta tämmöisten asioiden kanssa kun tekee työtä, niin pitää siihen varautua, että joillekin se saattaa olla liikaa.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 3. lokakuuta vuonna 2005 syntyneen Tuomas Sakari Matias Salmisen 15-vuotiaan tytön murhasta, törkeästä lapsenraiskauksesta ja lasta seksuaalisesti esittävän kuvan hallussapidosta. Yle Uutiset julkaisee nimen, koska kyse on erityisen vakavista rikoksista.

Salminen on tutkintavankeudessa, koska tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Tuomitun puolustusasianajaja Eemeli Saros kertoi heti oikeudenkäynnin jälkeen Ylelle, että tuomittu valittaa hovioikeuteen.

Toimittaja Antti Palomaa kertoo videolla, millaisen tuomion käräjäoikeus antoi:

Muokattu 7.10.2024 kello 18:30. Asianajaja Eemeli Soroksen nimi muutettu oikeaan muotoon Eemeli Saros.

Jaa.
Exit mobile version