perjantai, 20 syyskuun

Vika-alueella asui noin 30 Valokuitunen-yhtiön asiakasta. Korjaustyöt ovat edenneet odotettua nopeammin.

Valokuituyhtiö Valokuitunen kertoo, että se on edennyt ensiarviota ripeämmin Joensuun Kydön alueen valokuituvaurioiden korjaamisessa.

Yhtiön valokuitukaapeista katkottiin kaapeleita viime viikonloppuna. Kuudesta eri laitekaapista oli katkottu kaapelit perjantain ja maanantain välisenä aikana. Tuhotyö oli poliisin mukaan tehty sivuleikkurilla.

Vika-alueella asui noin 30 yhtiön asiakasta.

Valokuitunen-yhtiön ylläpitojohtaja Kaj Storås kertoi keskiviikkona, että noin puolelle asiakkaista on saatu palautettua toimiva yhteys.

– Uskoisin, että suurin osa vioista on korjattu tämän viikon loppuun mennessä. Osa jäänee ensi viikkoon, Storås sanoo.

Kydön alueella on myös muiden yhtiöiden valokuitukaappeja, mutta vain Valokuitusen kaappeihin oli murtauduttu. Poliisi kertoi tiistaina, että muut kaapit olivat järeämmin lukittuja, vaikka niihinkin olisi poliisin mukaan päässyt murtautumaan työkaluilla.

Kaj Storåsin mukaan yhtiön kaapit olivat silti lukittu Traficomin määräysten mukaan. Niissä ei vain ollut erillisiä munalukkoja, joita jotkut yhtiöt käyttävät.

– Niissä oli mekaaninen lukitus ja ovessa kovasta vaijerista tehty sinetti.

Storås ei vielä lähde arvioimaan, kuinka paljon epäilty tihutyö tulee yhtiölle maksamaan.

Poliisi toivoo lisää vihjeitä

Itä-Suomen poliisi tutkii tapausta törkeänä vahingontekona ja törkeänä tietoliikenteen häirintänä. Rikosylikomisario Simo Hämäläisen mukaan tapauksen tutkintaa on jatkettu, mutta uutta kerrottavaa on vähän.

Poliisi pyytää yhä ihmisten havaintoja tapauksesta.

Tihutyö tapahtui lauantain vastaisen keskiyön ja maanantaiaamun kello kymmenen välillä.

Tuhoja tehtiin Ojalantiellä, Halmetiellä, Liinatiellä, Hannulankujalla, Huhtatiellä ja Pellavapolulla sijaitsevissa valokuitukaapeissa. Alueella on omakoti- ja rivitaloja.

– Havaintoja on tullut, mutta ei kovin konkreettisia, rikosylikomisario Hämäläinen sanoo.

Poliisi kertoi jo tiistaina, että ainakin osassa aluetta valokuituyhteys katkesi lauantaina päiväsaikaan.

Tapaukseen liittyviä havaintoja voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, vihjepuhelimeen p. 0295 415 232 tai poliisipäivystykseen p. 0295 415 320.

Poliisi pyrkii tiedottamaan tapauksesta lisää viimeistään ensi viikon alussa.

Jaa.
Exit mobile version