lauantai, 21 syyskuun

Syyttäjän mukaan nainen suunnitteli kahden sukulaisensa sekä itsensä surmaamista. Oikeus antoi tänään välituomion jutussa.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on määrännyt Vantaan Keimolassa tapahtuneesta murhan yrityksestä syytetyn keski-ikäisen naisen mielentilatutkimukseen.

Oikeus antoi tänään välituomion jutussa. Siinä käräjäoikeus katsoi syytetyn menetelleen syytteen teonkuvauksissa kuvatuilla tavoilla.

Jutun pääkäsittely on määrätty lykättäväksi, kunnes mielentilatutkimus valmistuu.

Syyttäjä vaatii keski-ikäiselle naiselle rangaistusta kahden sukulaisensa, naisen ja miehen, murhan yrityksistä sekä kahdesta törkeästä maksuvälinepetoksesta.

Käräjäoikeus totesi välituomiossa, että nainen pidetään vangittuna, koska murhan yrityksistä ei ole säädetty lievempää rangaistusta kuin kaksi vuotta vankeutta.

Vuokrayhtiön edustaja tuli paikalle sattumalta

Tapaus liittyy huhtikuiseen poliisioperaatioon Vantaan Keimolanmäessä.

Syyttäjän näkemyksen mukaan teon taustalla oli ulosottolaitokselta tullut häätö. Kaikki kolme oli häädetty asunnosta.

Uhrit olivat syyttäjän mukaan täysin puolustuskyvyttömiä, sillä molemmat olivat terveydellisistä syistä epäillyn päivittäisen huolenpidon ja avun varassa.

Väkivallanteot jäivät yritykseksi, sillä paikalle saapui sattumalta huoneiston vuokrayhtiön edustaja.

Sukulaisten vammat olivat hengenvaarallisia, ja he olisivat hyvin todennäköisesti menehtyneet ilman kiireellistä hoitoa.

Syyttäjän mukaan epäilty oli kirjoittanut itsemurhaviestin, jonka mukaan häntä itseään tai hänen sukulaisiaan ei tule elvyttää.

Maksuvälinepetokset liittyvät epäillyn aiempiin toimiin uhrien pankkitileillä ja niistä koituneeseen oikeudettomaan taloudelliseen hyötyyn.

Jaa.
Exit mobile version