sunnuntai, 6 lokakuun

Vuoto on saatu katkaistua.

Vantaan Myyrmäessä Myyrmäentiellä sattui aamulla iso kaukolämpöputkivuoto, jonka vuoksi pelastuslaitos eristi aluetta.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tehtävälle noin puoli yhdeksän aikaan sunnuntaina. Hieman kello kymmenen jälkeen pelastuslaitos tiedotti, että vuoto on katkaistu ja akuutti vaara alueella on ohi.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen paloesimies Aleksi Savolainen kertoi Ylelle hieman ennen puoli kymmentä, että maan alla tapahtuneen vuodon takia noin 80-asteista vettä valuu jalkakäytävälle ja ajoradoille.

– Jalkakäytävät on eristetty muutaman sadan metrin alueelta, etteivät ihmiset pääse kulkemaan tulikuumaan veteen. Vantaan Energia on paikalla ja sulkee parhaillaan kaukolämpölinjaa. Menee aikaa, että se saadaan poikki useammasta paikasta, Savolainen sanoo.

Savolaisen mukaan onnettomuuden takia todella monesta alueella olevasta kerrostalosta menee kaukolämpö poikki. Myös rataliikenteenohjausta on tiedotettu, sillä alue sijaitsee juna-aseman vieressä.

– Höyry on melkoisen voimakasta ja se menee välillä tuulen mukana radalle. Se ei kuitenkaan oletetusti vaikuta liikennöintiin, Savolainen kertoi puoli kymmeneltä.

Savolaisen mukaan veden katkaisun jälkeen alueella alkavat kaivuutyöt, jotta vuotokohta löytyy ja se saadaan korjattua.

Korjattu kello 10:09: korjattu, että Savolainen kommentoi tilannetta ensimmäisen kerran Ylelle ennen puoli kymmentä, ei ennen puoli yhdeksää, kuten jutussa aluksi luki.

Korjattu kello 11:56: Pelastuslaitoksen tiedon mukaan vahingontorjuntatehtävä sijaitsi Louhelassa. Korjattu Louhela Myyrmäeksi, sillä Myyrmäentie sijaitsee Myyrmäessä.

Jaa.
Exit mobile version