sunnuntai, 22 syyskuun

Tuomittu surmasi teinipojan ampumalla Porissa uutenavuotena. Hän sai aiemmin tänä vuonna taposta kymmenen vuoden vankeusrangaistuksen.

Porissa uudenvuodenaattona teinipojan tappanut mies on tuomittu lukuisista uusista rikoksista vankeuteen.

Osa rikoksista on vuoden 2023 syksyltä ja osa tämän vuoden puolelta.

Robin Tino Kristian Kivistö sai toukokuussa kymmenen vuoden tuomion taposta. Hän ampui 15-vuotiasta poikaa päähän Porin Sampolassa sijaitsevassa yksityisasunnossa.

Hän syyllistyi uusiin rikoksiin ollessaan vapaalla jalalla odottamassa tuomiotaan vuodenvaihteen ampumisesta. Osa rikoksista on tehty vieläpä tuomion antamisen jälkeen.

Lisää vankeutta

Syyskuun 9. päivä annetussa tuomiossa Kivistö sai lisää vankeutta kaksi vuotta ja kaksi kuukautta.

Nyt käsiteltyjä rikoksia oli yhteensä 17. Niihin sisältyi pahoinpitelyitä, liikennerikkomuksia ja huumausainerikoksia.

Tuomittu on ollut kiinniotettuna kesäkuun lopusta saakka. Uusin tuomio ei ole lainvoimainen, ja siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Taustalla korkeimman oikeuden ennakkotapaus

Sampolan henkirikostapauksen syyttäjä Heikki Kohijoki kommentoi heinäkuussa Ylelle, että tuomitun vapaalla olo johtuu pitkälti tuoreesta korkeimman oikeuden päätöksestä.

– Korkein oikeus päätti keväällä, että vangitsemisen jatkamiseen ei enää riitä rikoksen vakavuus, vaan pitää olla myös muita syitä, kuten rikollisten jatkaminen tai pakenemisvaara, Kohijoki kertoi.

Sampolan tappajan kohdalla näitä perusteita ei syyttäjän mukaan ollut. Hänen ei uskottu pakenevan tai tekevän uusia rikoksia. Hänet vapautettiin oikeudenkäynnin jälkeen huhtikuussa odottamaan käräjäoikeuden ratkaisua.

Jaa.
Exit mobile version