keskiviikko, 22 toukokuun

”Pirun kylmä” viime viikko saa vapun tuntumaan erityisen lämpöiseltä. Paitsi Kainuussa.

Suurimpaan osaan Suomea on tulossa lämmin ja poutainen vappu.

Maanantaista on tulossa alkuviikon lämpimin päivä. Eteläisessä Suomessa saatetaan rikkoa jopa 20 asteen raja. Päivän kovimpia lukemia Ylen meteorologi Matti Huutonen ennakoi Kaakkois-Suomeen, ehkä myös lounaaseen.

Illan ja yön aikana Suomen yli liikkuu sadealue, ja vettä sataa etelärannikolta Etelä-Lappiin ylettyvällä rintamalla.

Tiistai eli vappuaatto on verrattain lämmin, mutta Huutosen mukaan ei mitenkään erityisen poikkeuksellinen.

Huutosen mukaan aikaisin vappuaaton aamuna Koillismaan alueella voi tulla vielä lunta tai räntää sakeastikin, mutta muuten päivä valkenee poutaisena lähes koko maassa.

Keskimäärin vapun lämpötila on Helsingissä noin 12 astetta.

– Toki tämä nyt tuntuu lämpimältä, kun viime viikolla oli vielä niin pirun kylmää, Huutonen sanoo.

Hän kuitenkin muistuttaa, että pitkään maahamme mahtuu monenlaista säätä. Kainuussa vappua ilakoidaan vain muutaman asteen lämpötiloissa.

Keskiviikkona vapunpäivää paistetellaan enimmäkseen auringossa ympäri Suomen ja sää lämpenee kylmemmilläkin alueilla, Kainuussakin lähelle kymmentä.

Vapun sääennuste suurimpiin kaupunkeihin ja Rovaniemelle

Pääkaupunkiseutu pääsee nauttimaan lämpimästä ja aurinkoisesta vapusta. Päivän ylimmät lämpötilat kiikkuvat 15 asteen molemmin puolin.

Tampereella jatketaan Tapparan mestaruusjuhlia vappuna hyvien kelien saattelemana. On nääs parhaimmillaan yli 15 astetta lämmintä ja aurinko paistaa.

Oulun vappu alkaa pilvipoutaisena ja lämpötila jää hitusen alle viiden asteen. Vapunpäivänä on aurinkoisempaa ja mittari nousee lähelle 10 astetta.

Turku saa nauttia vappuaaton ja -päivän naapurinsa kuuluisasta Naantalin auringosta. Lämpötilat nousevat parhaillaan yli 15 asteen.

Jyväskylässä aurinko paistaa ja lämmittää männikkömetsät ja rantojen raidat parhaimmillaan yli 15 asteeseen sekä vapunpäivänä että -aattona.

Kuopiossa suattaapi olla aurinkoista tai suattaapi olla olemattakin. Vappua vietetään puolipilvisessä säässä ja lämpötila jäänee 15 asteen alapuolelle sekä vappuaattona että -päivänä.

Lahti kylpee auringossa sekä vappuaaton että vapunpäivän. Aattona lämpötilat nousevat jopa 17 asteen tuntumaan, vapunpäivänäkin noin 15 asteeseen.

Pori saa nauttia auringonpaisteesta lähes koko vapun. Paitsi yöllä, jolloin on pimeää. Aurinko laskee vappuaattona porilaisille kello 21.37. Vappuaattona lämpötila jää alle 15 asteen, mutta vapunpäivänä mittari nousee jopa 17 asteeseen.

Rovaniemellä vappuaatto alkaa räntä- ja vesisateilla. Iltaa kohti kirkastuu, ja lämpötila jää alle viiden asteen. Vapunpäivä on aurinkoinen ja lämpötila nousee parhaimmillaan yli 10 asteen.

Jaa.
Exit mobile version