sunnuntai, 19 toukokuun

Kuopiolaismiehen epäillään varastaneen postia 650 eri osoitteesta. Kerro meille, onko sinulta varastettu postia.

Posti palauttaa tästä päivästä alkaen valtavan määrän kirjeitä oikeille omistajilleen.

Postilähetyksiä päätyi vastaanottajien postilaatikoista rikollisiin käsiin vuosina 2000–2023.

Poliisi tutkii tapausta, jossa kuopiolaisen miehen epäillään varastaneen postia yli 650 osoitteesta yli 20 vuoden aikana.

Miehen epäillään varastaneen myös huomattavan määrän muutakin omaisuutta. Rikokset tapahtuivat Suonenjoella ja sen lähialueilla.

Valtava urakka

Posti ei kommentoi tapausta medialle, sillä poliisin esitutkinta on yhä kesken. Rikoskomisario Arto Elomaa Itä-Suomen poliisista kertoo, että varastetun postin uudelleenlajittelu oli iso operaatio.

– 200 jätesäkillistä postia lähti Suonenjoen poliisiasemalta Helsinkiin Postin lajittelukeskukseen. Siellä postit jaettiin koontikuoriin, jotka lähtevät sitten omistajalleen saatekirjeen kanssa, rikoskomisario Elomaa kertoo.

Varastetun postin joukossa oli mainoslehtisiä ja ilmaisjakelulehtiä. Niitä ei lähetetä alkuperäisille omistajilleen.

– Lajittelutyö kesti pari kuukautta. Isoin työ on ollut selvittää vastaanottajien uusia osoitteita ja yhteystietoja, jos he ovat sattuneet muuttamaan, Elomaa sanoo.

Poliisi ei ole saanut Postilta vielä tarkkaa listausta uudelleen lähetettävän postin tarkasta lukumäärästä tai siitä, kuinka systemaattista rikoksesta epäillyn toiminta oli.

Traficom saa avata

Varastettu posti oli säilynyt hyvässä kunnossa, sillä sitä oli säilytetty sisätiloissa. Posti oli pääosin avaamatonta.

– Tapauksissa, joissa postiin merkityt vastaanottajan yhteystiedot ovat puutteelliset, vain Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilla on valtuudet avata kirje lisäselvityksiä varten, rikoskomisario Arto Elomaa sanoo.

Koontikirjeisiin suljettu sisältö on siinä kunnossa, missä se tuli poliisin haltuun. Koontikirjeen sisällä on asiaan liittyvä saatekirje, jossa kerrotaan tapahtuneesta ja ohjeistetaan miten toimia, mikäli saajalla on vaatimuksia asiassa.

Katosiko postisi?

Oletko joutunut postivarkauden kohteeksi? Kerro meille kokemuksestasi! Teemme aiheesta juttua.

Jaa.
Exit mobile version