keskiviikko, 22 toukokuun

Juristi Jenni Raiskio on edustanut lähes kolmeatuhatta Vastaamon tietomurron uhria, jotka odottivat tuomiota teosta vuosien ajan.

Vastaamon tietomurron uhreja edustavan juristin Jenni Raiskion mukaan Aleksanteri Kivimäen saama tuomio on uhreille suuri helpotus. Tutkinta ja oikeudenkäynti ehtivät kestää yhteensä kolme ja puoli vuotta.

– Tämä on ollut valtavan piinallinen aika, mitä he ovat joutuneet odottamaan.

Tiistaina Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi Kivimäen kuudeksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Raiskio on edustanut lähes kolmeatuhatta uhria, joiden potilastietoja on ollut verkossa tietomurron takia. Hänen mukaansa tietomurron seuraukset ovat olleet vakavia.

– Osa pystyy jatkamaan elämäänsä kohtalaisen normaalisti. Toisessa ääripäässä osa ei ole meidän keskuudessamme.

Raiskio sanoi saaneensa yhteydenottoja perheiltä, jotka olivat kertoneet omaisensa päätyneen itsemurhaan arkaluonteisten tietojen vuotamisen takia. Kivimäen saamalla rangaistuksella on Raiskion mielestä ennen kaikkea symbolinen merkitys, vaikka uhrien kärsimystä se ei korvaa.

– Ei mikään Kivimäen vankeustuomio tai rahamäärä varmasti tule riittävästi kompensoimaan sitä tuskan määrää, mitä nämä henkilöt ovat joutuneet ja joutuvat kärsimään.

Katso tiistain A-studio Yle Areenasta.

Jaa.
Exit mobile version