lauantai, 21 syyskuun

Poliisi epäilee 40-vuotiaan naisen surmanneen alle vuoden ikäisen lapsensa kesän alussa.

Helsingin poliisilaitos on saanut valmiiksi esitutkinnan epäillystä lapsen murhasta Vuosaaressa.

Poliisi epäilee 40-vuotiaan naisen surmanneen alle vuoden ikäisen lapsensa kesän alussa.

Esitutkinta siirtyy nyt syyteharkintaan.

Poliisin esitutkinnan mukaan uhri menehtyi aliravitsemukseen ja kuivumiseen. Poliisin arvio on, että tekoaika oli toukokuun 24. päivän ja kesäkuun 12. päivän välillä.

Epäilty soitti itse hätäkeskukseen 12. kesäkuuta. Poliisin mukaan motiivi jäi epäselväksi.

– Epäilty antoi kuulusteluissa jonkinlaisen selityksen uhrin kuolemaan johtaneista syistä, mutta selitys ei kuulostanut uskottavalta, sanoo tutkinnanjohtaja ja rikoskomisario Tuomas Lindholm tiedotteessa.

Naapurit olivat ilmoittaneet hätäkeskukseen itkevästä lapsesta

Poliisin esitutkinnan mukaan äiti asui lapsen kanssa kaksin, eivätkä muut henkilöt olleet nähneet lasta epäillyn rikoksen tekoaikana.

Tiedotteessa kerrotaan, että viimeinen ulkopuolisen ihmisen näköhavainto vauvasta oli 23. toukokuuta. Tuolloin vauva vaikutti vielä hyvinvoivalta.

Tutkinnanjohtaja Lindholm kertoo, että naapurit olivat aiemmin tehneet havaintoja itkevästä lapsesta ja he olivat myös ilmoittaneet asiasta hätäkeskukseen.

Yksi naapureista oli käynyt tarjoamassa epäillylle apua tämän ovella toukokuun loppupuolella.

– Lisäksi epäillyn ystävä oli vieraillut hänen ovellaan kesäkuun alussa, mutta epäilty ei päästänyt häntä sisään asuntoon, kertoo Lindholm.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi naisen todennäköisin syin murhasta epäiltynä kesäkuun puolivälissä. Tuomioistuin vapautti epäillyn tutkintavankeudesta elokuun alussa.

Helsingin poliisi kanteli vapautuksesta hovioikeuteen. Hovioikeus näki ratkaisussaan, että tapauksessa oli vaarana epäillyn pakeneminen tai esitutkinnan karttaminen.

Epäilty vangittiin uudestaan syyskuun alussa.

Jaa.
Exit mobile version