perjantai, 11 lokakuun

Venäjän hallinto on värvännyt naisia Afrikan maista rakentamaan drooneja Tatarstanissa.

Ilmainen lentolippu, rahaa ja kaukaisen mittainen unohtumaton seikkailu Euroopassa.

Tällaisilla mainoslauseilla Venäjä houkuttelee nuoria naisia Afrikan maista töihin Tatarstanissa sijaitsevalle asetehtaalle, uutistoimisto AP kertoo.

Venäjä levittää sosiaalisessa mediassa mainoksia, joissa se lupaa majoitus- ja ravintola-alan töitä. Todellisuudessa afrikkalaisnaisia on värvätty rakentamaan drooneja.

AP haastatteli useita naisia, jotka ovat kertoneet kokemuksistaan Venäjän droonitehtaassa.

Vasta Venäjälle päästyä monille on selvinnyt, ettei luvassa olisikaan töitä ravintolassa, vaan asetehtaassa.

Haastatteluissa käy ilmi, että töitä saadakseen naisten piti läpäistä lyhyehkö tietokonepeli ja venäjänkielinen sanakoe, joka koostui sadasta sanasta. Sanakokeessa kysyttiin substantiiveja kuten tehdas ja verbejä kuten kiinnittää ja irrottaa.

Naisten mukaan Venäjä ei ole pitänyt kiinni lupauksistaan. Naiset ovat kertoneet, että palkkoja ei ole maksettu ajallaan, työtunnit ovat olleet ilmoitettua pidemmät ja töissä on joutunut käsittelemään vaarallisia kemikaaleja.

Naiset ovat myös kertoneet työskennelleensä droonitehtaassa venäläisten ammattikoululaisten rinnalla. Nuorimmat asetetehtaan työntekijöistä ovat olleet vain 16-vuotiaita.

Venäjä perusti Alabugan erityistalousalueen vuonna 2006.

Institute for Science and International Security -järjestön mukaan sodan aikana Venäjä on muuttanut alueen sotilastukikohdaksi ja rakentanut alueelle droonitehtaan, jossa kootaan iranilaisia Shahed-drooneja.

Myös ruotsalainen Aftonbladet on kertonut Alabugan tehdasalueesta.

Venäjä on värvännyt Alabugan droonitehtaalle ainakin 200 naista Ugandasta, Ruandasta, Keniasta, Etelä-Sudanista, Sierra Leonesta ja Nigeriasta.

Työvoiman lisäksi Venäjä on rekrytoinut sotilaita Afrikan maista.

Lähde: AP

Jaa.
Exit mobile version