perjantai, 20 syyskuun

Venäjän hallinnon tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan kaikki, mikä estää syntyvyyttä kasvamasta Venäjällä pitäisi kitkeä.

Alhaisen syntyvyyden kanssa kamppaileva Venäjä yrittää nyt selättää ongelmansa iskemällä vapaaehtoisesti lapsettomiin aikuisiin.

Keskiviikkona liittoneuvoston puhemies Valentina Matvijenko ehdotti vapaaehtoista lapsettomuutta kannattavien liikkeiden ja yhdistysten kieltämistä Venäjällä.

Matvijenko perusteli Izvestijan haastattelussa, että lännen feministiset liikkeet ovat rappeuttaneet länsimaiset yhteiskunnat.

Liittoneuvoston puhemiehen kutsui lännen tasa-arvoliikkeitä radikalisoituneiksi ja sotaisiksi.

Perjantaina Kremlin lehdistöpäällikkö Dmitri Peskov ilmaisi Venäjän hallinnon kannan asiaan. Hän sanoi, ettei Kremlissä ole vielä päätetty, pitäisikö vapaaehtoinen lapsettomuus kieltää Venäjällä.

Peskov kuitenkin sanoi, että ”kaikki, mikä estää syntyvyyden kasvua on kitkettävä”.

Peskovin kommentista uutisoi esimerkiksi venäläinen oppositiomedia Meduza.

Syyskuussa 2022 duumaan tuotiin lakialoite, jossa ehdotettiin alaikäisille suunnatun ”vahingollisen lapsettomuuspropagandan” kieltämistä. Lakialoitteessa vapaaehtoinen lapsettomuus rinnastettiin haitalliseen ideologiaan, joka luo ”pohjaa yhteisön kannalta tuhoisalle käyttäytymiselle”.

Maaliskuussa 2023 lakiesityksen käsittely duumassa keskeytettiin.

Venäjä on viime aikoina aktiivisesti ajanut perinteisiä perhearvoja ja rajoittanut nuorten mahdollisuuksia saada tietoa erilaisista aiheista.

Venäläiskouluissa ei enää esimerkiksi saa käsitellä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä, terroristijärjestöjä ja päihteitä.

Jaa.
Exit mobile version