keskiviikko, 26 kesäkuun

Viron pääministerin Kaja Kallaksen mukaan kyseessä on rajavälikohtaus ja asiaa selvitetään.

Venäjän rajavartiosto on poistanut aamuyöllä Narvajoesta Viron vesiltä väylää merkitseviä poijuja. Asiasta kertovat uutistoimisto BNS ja Viron yleisradio ERR.

Narvajoki kulkee Viron ja Venäjän rajalla. Poijuja on asetettu jokeen jo vuosikymmeniä estämään navigointivirheitä ja joutumista vahingossa Venäjän vesille.

Venäjän rajavartioston kerrotaan poistaneen viime yönä parikymmentä Viron asettamaa poijua. Viron yleisradion mukaan pääministeri Kaja Kallas totesi lehdistötilaisuudessa, että kyseessä on rajavälikohtaus ja asiaa selvitetään.

– Suhtaudumme tapahtumaan maltillisesti ja vakaasti, tarvittaessa teemme yhteistyötä liittolaistemme kanssa. Näemme Venäjän toiminnassa mallin, jolla se yrittää kylvää levottomuutta, Kallas sanoi tiedotustilaisuudessa.

Ulkoministeri Margus Tsahkna sanoi, että tapaukseen pitää suhtautua erittäin rauhallisesti, sillä Venäjä käyttäytyy provosoivasti.

Poijuista sovittiin aiemmin yhdessä

Maaraja voidaan merkitä pysyvästi, mutta jokiuoma muuttuu ajan saatossa, ja laivareitit tarkastetaan joka kevät, kertoo Viron rajavartioviranomainen.

Ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan Viro ja Venäjä sopivat yhdessä poijujen sijaintipaikoista. Tänä vuonna Venäjä on ollut Viron kanssa eri mieltä noin puolesta poijujen sijoituspaikoista.

Viro oli asettanut 50 ensimmäistä poijua omille vesilleen toukokuun puolivälissä. Viime yönä Venäjän kerrotaan poistaneen näistä 24.

Viron rajavartioston edustajan mukaan Venäjältä ei ole vielä saatu asiasta selvitystä.

Uutista päivitetään.

Jaa.
Exit mobile version