torstai, 24 lokakuun

Maat sopivat kesäkuussa auttavansa toisiaan ulkoisen hyökkäyksen sattuessa.

Venäjän parlamentin alahuone eli duuma on hyväksynyt Pohjois-Korean ja Venäjän solmiman kumppanuussopimuksen.

Maat sopivat kesäkuussa auttavansa toisiaan ulkoisen hyökkäyksen sattuessa. Putin ja Kim allekirjoittivat sopimuksen Pohjois-Koreassa. Tuolloin sanottiin, että sopimus keskittyy rauhanomaiseen puolustukseen.

Venäjä ja Pohjois-Korea ovat tiivistäneet suhteitaan Ukrainan sodan aikana.

Mediatietojen mukaan Pohjois-Korea olisi lähettänyt sotilaita Venäjän tueksi Ukrainassa. Vielä on hyvin epäselvää, kuinka paljon joukkoja on lähetetty, missä niitä on ja mikä niiden tarkoitus on.

Etelä-Korean tiedustelu ja Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin sanoivat keskiviikkona, että Pohjois-Korean sotilaita on lähetetty Venäjälle. Naton pääsihteeri Mark Rutte ei ole vahvistanut, onko heitä Ukrainassa. Venäjä ei ole vahvistanut tietoja. Kiina sanoo, että sillä ei ole tietoa asiasta.

Kylmän sodan aikana järeämpi liittolaissopimus

Pohjois-Korea ja silloinen Neuvostoliitto allekirjoittivat ystävyys- ja avunantosopimuksen vuonna 1961, kertoo eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap.

Silloin maat sopivat niin sanotusta automaattisesta sotilasavusta, jossa toinen tarjoaa sotilasjoukkoja ja muuta apua epäröimättä, jos toinen osapuoli joutuu aseellisen hyökkäyksen kohteeksi.

Kun Pohjois-Korea ja Venäjä päivittivät kahdenvälisiä suhteita koskevaa sopimusta vuonna 2000, vastaavaa lauseketta ei ollut. Tuo sopimus keskittyi talous-, tiede- ja kulttuuriyhteistyöhön.

Jaa.
Exit mobile version