torstai, 19 syyskuun

Venäjän demokraattisen opposition edustajat Julija Navalnaja ja Vladimir Kara-Murzab tapaavat vierailullaan Suomen valtionjohtoa.

Venäjän demokraattisen opposition edustajat Julija Navalnaja ja Vladimir Kara-Murza jatkavat tänään kaksipäiväistä vierailuaan Helsingissä.

Maanpaossa elävät oppositiohahmot on kutsunut Suomeen Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja Kimmo Kiljunen (sd.).

Navalnaja ja Kara-Murza tapaavat vierailullaan Kiljusen ohella muun muassa presidentti Alexander Stubbin, pääministeri Petteri Orpon (kok.), ulkoministeri Elina Valtosen (kok.), eduskunnan puhemiehen Jussi Halla-ahon (ps.) ja edellisen presidentin Sauli Niinistön.

Julija Navalnaja on helmikuussa vankilassa Venäjällä kuolleen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin leski, joka on jatkanut miehensä työtä.

Vladimir Kara-Murza on toimittaja ja oppositiopoliitikko, joka sai Euroopan neuvoston ihmisoikeuspalkinnon vuonna 2022. Kara-Murza oli Venäjällä vangittuna reilut kaksi vuotta, kunnes hänet vapautettiin elokuussa osana suurta Venäjän ja lännen välistä vankienvaihtoa.

Kara-Murzalla ja Kiljusella on kello 13.15 mediatilaisuus Eduskuntatalossa.

Jaa.
Exit mobile version