keskiviikko, 26 kesäkuun

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova sanoi, että uutisointi sekä venäläisessä että läntisessä mediassa on vääristänyt esitystä.

Vilma Romsi,

Heikki Heiskanen

Venäjän ulkoministeriön virallinen edustaja Marija Zaharova sanoo, että Venäjän puolustusministeriön tekemä esitys Venäjän merirajojen tarkastuksesta Suomenlahdella on luonteeltaan tekninen. Hän kiisti, että esityksen taustalla olisi poliittisia syitä.

Zaharova vastasi Helsingin Sanomien kirjeenvaihtajan kysymykseen viikottaisessa tiedotustilaisuudessaan.

Tiistai-iltana Venäjän hallituksen sivustolle ilmestynyt esitys herätti epäilyjä, että Venäjä aikoisi yksipuolisesti muuttaa merirajoja Suomen ja Liettuan vastaisilla rajoillaan. Esitys poistettiin sivuilta keskiviikkona.

Zaharova sanoi, että uutisointi sekä venäläisessä että läntisessä mediassa on vääristänyt esitystä eikä ole ollut kaikin osin tosiasioihin perustuvaa.

Zaharova sanoi, että ajan kuluessa luonnonoloissa rannikkolinjat ja saaret muuttuvat. Sen takia nykyään voimassa olevat vuoden 1985 karttoihin pohjaavat linjaukset eivät vastaa enää todellisia maantieteellisiä olosuhteita. Zaharovan mukaan merirajojen pitää noudattaa kansainvälisen oikeuden normeja.

Valtiollisen duuman kansanedustaja Jevgeni Fjodorov puolestaan sanoi RTVI-televisiolle keskiviikkoiltana, että esitys vedettiin takaisin, jotta kartanpiirtäjät voisivat vielä tarkentaa tietoja. Esitys palautetaan sen jälkeen hallituksen verkkoportaaliin.

Jaa.
Exit mobile version