tiistai, 9 heinäkuun

VPN-yhteyksien kautta venäläiset ovat voineet edelleen käydä internetsivustoilla, joille pääsyä Venäjän viranomaiset ovat pyrkineet rajoittamaan.

Yhdysvaltalainen teknologiajätti Apple on Venäjän valvontaviranomaisen Roskomnadzorin vaatimuksesta poistanut App Store -sovelluskaupastaan Venäjällä joukon VPN-sovelluksia, kertovat venäläiset uutissivustot Meduza ja Mediazona.

VPN on virtuaalinen erillisverkko, joka suojaa käyttäjänsä yksityisyyttä. Venäjän viranomaiset ovat erityisesti Ukrainaa vastaan käydyn hyökkäyssodan aikana rajoittaneet internetissä pääsyä monille sivustoille, muun muassa riippumattomille venäläisille uutissivustoille ja läntisille uutissivustoille. Esimerkiksi Ylen ja Helsingin Sanomien sivut on blokattu Venäjällä.
VPN-yhteyksien kautta venäläiset ovat kuitenkin voineet lukea Venäjän viranomaisten torjumia internetsivustoja. Roskomnadzor on pyrkinyt blokkaamaan Venäjällä useita VPN-palveluita.
Uutissivusto Mediazona kertoo, että Applen sovelluskaupasta on poistettu ainakin neljä sovellusta: Proton VPN, Red Shield VPN, NordVPN ja Le VPN.

Red Shield ja Le VPN ovat kertoneet asiasta julkisuuteen.

Yhtiöt kertovat, että Applen mukaan Roskomnadzor vaati sovellusten poistamista Applen sovelluskaupasta, koska ne sisälsivät Venäjällä laitonta sisältöä.
– Tämä tapahtuma on merkittävä askel Roskomnadzorin jatkuvissa pyrkimyksissä kontrolloida pääsyä internetiin ja sisältöihin Venäjän alueella, Le VPN kirjoittaa tiedotteessaan.
Red Shield kehotti käyttäjiä muuttamaan Apple Id:ssä maa-asetusta, jotta nämä pääsisivät käsiksi VPN-sovelluksiin.

Jaa.
Exit mobile version