lauantai, 21 syyskuun

Ilomantsin kaviaaritehdas on toinen kielteisen lupapäätöksen saanut kiinteistö, joka on Suomessa päätynyt pakkomyyntiin.

Puolustusministeriö on määrännyt vanhan tehdaskiinteistön pakkomyytäväksi Ilomantsissa.

Kyse on samasta kiinteistöstä, jonka myymisen puolustusministeriö esti tammikuussa.

Ostajana oli venäläisen ex-poliitikon omistama yritys, minkä takia puolustusministeriö näki kaupassa turvallisuusriskin.

Yrityksellä oli puoli vuotta aikaa löytää vanhana kaviaaritehtaana tunnetulle kiinteistölle uusi omistaja. Kun tässä ei onnistuttu, tehdashalli siirtyi Ulosottolaitoksen myytäväksi.

Kotkassa pakkohuutokaupassa omakotitalo

Ilomantsin kaviaaritehdas on toinen kielteisen lupapäätöksen saanut kiinteistö, joka on Suomessa päätynyt pakkomyyntiin.

Ulosottolaitos myi maaliskuussa nettihuutokaupassa Kotkassa sijainneen rintamamiestalon.

Puolustusministeriö oli vuonna 2022 estänyt talon myymisen venäläiselle naiselle hakemuksessa ilmenneiden puutteiden takia. Ostajaan ei myöskään saatu enää myöhemmin yhteyttä.

Kaviaaritehdas on vaikea saada kaupaksi

Ilomantsin tehdaskiinteistön myynti on Ulosottolaitoksessa alkutekijöissä.

Johtava kihlakunnanvouti Antti Soininen kertoo, että jokaiselle kohteelle pyritään valitsemaan myyntitapa, joka johtaa parhaaseen lopputulokseen.

Etukäteen on tiedossa, että Ilomantsin tehdaskiinteistö on vaikea kaupattava.

Tehdashallin katto on osin romahtanut, ja rakennus on huonossa kunnossa.

Edellisen kerran kiinteistössä oli toimintaa 2010-luvun alussa, kun venäläisten rahoittama yritys remontoi tehdashallista sampikasvattamon. Yritys hakeutui konkurssiin ennen kuin kaviaarin tuotanto ehti alkaa.

Konkurssipesä yritti myydä huonokuntoista kiinteistöä lähes kahdeksan vuotta ennen kuin venäläisen ex-poliitikon osin omistama yritys osti sen.

Uutisen otsikkoa on korjattu 10.9. kello 14:27. Sampikasvattamoa puuhannut yritys oli suomalainen, mutta se sai rahoitusta Venäjältä.

Jaa.
Exit mobile version