maanantai, 23 syyskuun

Kaksi miestä tuomittiin vankeuksiin viime kevättalvella tapahtuneista varkauksista.

Viime talvena Etelä-Suomea piinanneen veneiden perämoottoreihin kohdistuneen varkaussarjan tekijöitä tuomittiin keskiviikkona Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Poliisi otti maaliskuun lopussa kiinni joukon rikollisryhmän jäseniä, joiden epäiltiin osallistuneen laajaan perämoottoreiden osien varkausvyyhtiin.

Kaksi ulkomaalaisista miestä tuomittiin vankeuksiin varkaudesta ja törkeästä varkaudesta. Nuorempi 1990 syntynyt mies sain neljän kuukauden vankeustuomion varkaudesta. Vanhempi vuonna 1975 syntynyt mies tuomittiin varkaudesta sekä törkeästä varkaudesta vuoden ja kolmen kuukauden mittaiseen vankeustuomioon.

Miehet anastivat omaisuutta yhteensä yli 100 000 euron arvosta Länsi-Uudellamaalla sekä Helsingin Vuosaaressa tämän vuoden helmikuussa. Poliisin mukaan toimimassa oli järjestäytyneen rikollisuuden piirteitä. Miehet jäivät maaliskuun lopussa verekseltään kiinni poliisille.

Miehet kätkivät varastettuja perämoottoreiden periä muun muassa Hangontien maastoon, jonka jälkeen perämoottorit luovutettiin Suomenojan parkkipaikalla kolmannelle henkilölle. Viranomaiset takavarikoivat myöhemmin perämoottorit kuorma-autosta. Osa perämoottorin peristä jäi kateisiin.

– Varkauden kohteena on erittäin arvokas omaisuus, ja se on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, käräjäoikeuden tuomiossa todetaan.

Puoli päivää jumissa hangessa

Varkaudet tapahtuivat viime talven helmi- ja maaliskuussa. 1975 syntynyt, nyt 49-vuotias, mies ja toinen henkilö olivat menneet hakemaan varastettuja perämoottorin periä kätköpaikasta varhain aamulla maaliskuun alussa.

49-vuotias oli pyytänyt toista henkilöä mukaansa, koska hän ei voinut kuljettaa autoa päihtymyksensä vuoksi. He saapuivat kätköpaikan luo, mutta miestä avustanut henkilö oli menettänyt auton hallinnan ja ajanut ojaan. He eivät saaneet autoa pois ojasta.

– 49-vuotias oli todennut, että täytyisi kutsua apua ja oli kuljettanut peräosat kauemmas metsään, tuomiossa kerrotaan.

Miestä avustanut henkilö oli yrittänyt soittaa paikalle apua hankeen juuttuneen auton vuoksi.

49-vuotias oli mennyt autoon ja nukahtanut.

Avustaja oli jatkanut soittamista koko aamun. He olivat saaneet apua noin kahden maissa iltapäivällä.

Poliisi pidätti miehen maaliskuun lopussa. Poliisin mukaan epäillyt ovat osa järjestäytynyttä rikollisorganisaatiota.

– Kiinniotettujen jäljille päästiin poliisin omassa rikostutkinnassa sekä Tullin ja kansainvälisten yhteistyökumppanien kanssa tehdyllä yhteistyöllä, kertoi poliisi tuolloin tiedotteessaan.

Jaa.
Exit mobile version