perjantai, 20 syyskuun

Maan presidentinvaalien tulos on kyseenalaistettu laajalti niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

Venezuelan oppositiojohtaja Edmundo Gonzalez Urrutia kertoo, että hänet painostettiin tunnustamaan maata itsevaltaisesti johtavan Nicolas Maduron vaalivoitto, jotta hän pääsi lähtemään maanpakoon Espanjaan.

Gonzalez Urrutia kertoi viestipalvelu X:ssä, että hänen oli joko allekirjoitettava dokumentti, jossa hän tunnusti Maduron voittaneen presidentinvaalit, tai kestettävä seuraukset.

Gonzalez Urrutian mukaan Maduron avustajat toivat dokumentin hänelle, kun hän oli Espanjan suurlähetystössä ennen pakenemistaan maahan.

Maan heinäkuisten presidentinvaalien tulos on kyseenalaistettu laajalti niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Vaalien jälkeen oppositio on järjestänyt maassa mielenosoituksia, ja maan turvallisuusjoukkoja on syytetty niiden tukahduttamisesta.

Oppositio on julkaissut vaalipaikoilta kerättyjä äänestystuloksia, joiden mukaan Gonzalez Urrutia olisi voittanut vaalit ylivoimaisesti.

Jännitteet Venezuelan ja sen entisen siirtomaaisännän Espanjan välillä lisääntyivät merkittävästi Gonzalez Urrutian lähdettyä maanpakoon Espanjaan.

Lisäksi Venezuela on ollut sanasodassa Yhdysvaltojen kanssa. Yhdysvallat on tunnustanut Gonzalez Urrutian vaalien voittajaksi.

Myös Venezuelan edellisten presidentinvaalien yhteydessä vuonna 2018 Maduron syytettiin voittaneen vilpin avulla. Madurolla on kuitenkin asevoimien ja viranomaisten tuki, ja hän on onnistunut pysymään vallassa kansainvälisistä pakotteista huolimatta.

Jaa.
Exit mobile version