perjantai, 5 heinäkuun

Nuorten kesäyrittäjyydestä on tullut vaihtoehto kesätyölle monessa kaupungissa. Porissa tukirahaa maksetaan 540 euroa.

Nuorten kesäyrittäjyyttä tuetaan monissa kaupungeissa.

Porin kaupunki tukee ensimmäistä kesää nuoria yrittäjiä. Tukiraha on 540 euroa, mikä on enemmän kuin monessa muussa kaupungissa.

Esimerkiksi Tampereella kesäyrittäjyyssetelin arvo on 300 euroa ja Kangasalla 250 euroa.

Kiinnostuneita on riittänyt, sillä kaikki tarjolla olleet setelit on jo myönnetty.

Kouvola puolestaan tarjosi tänä kesänä kymmenelle nuorelle 300 euron arvoista yritysseteliä oman kesäyrityksen pyörittämiseen.

Avaijaispäivänä yli sata kävijää

Venlan Pirttikahvila aloitti Ulvilassa kesäkuun alussa.

Sen pitäjä on vuonna 2009 syntynyt Venla Kämäräinen, joka pääsi toteuttamaan haaveensa omasta kahvilasta.

Avajaispäivänä yli sata kävijää löysi tunnelmalliseen savupirttiin Kullaan liepeillä.

– Ilman tukirahaa en olisi pystynyt tekemään isompia hankintoja, Kämäräinen sanoo.

Kallein hankinta uuteen yritykseen oli käytettynä ostettu lasivitriini. Kämäräinen toivoo, että yrittäjät olisivat saaneet isomman osuuden tukirahasta aikaisemmin.

– Ymmärrän kyllä, että yrittäjän sitoutuminen ohjelmaan pitää ensin varmistaa, hän sanoo.

Äidille velkaa

Porissa 540 euron tukiraha maksetaan nuorille kahdessa erässä.

Ensimmäinen erä on 200 euroa ja sen laskuttaminen edellyttää yrittäjyysvalmennuskurssin suorittamista ja liiketoimintasuunnitelman laatimista. Laskuttaminen kaupungilta kestää noin kuukauden. Toinen erä, 340 euroa maksetaan syksyllä toimintakertomuksen valmistuttua.

– Kahvilani avautui 8. kesäkuuta, ja minun piti tehdä tarvittavat hankinnat ennen sitä. Äiti osti isommat hankinnat, ja maksan hänelle takaisin, Kämäräinen kertoo.

Venla Kämäräinen opiskelee yrittäjyyspainotteisella luokalla Porin lyseossa. Hän suunnittelee jatkavansa kahvilan pitämistä osana opiskelujaan. Tulevaisuudessa kahvila on auki myös talvisin.

Hakemusten määrä ylitti odotukset

Porin kaupunki toivoi tukiohjelmaan vähintään kahdeksan osallistujaa, mutta hakemuksia tuli 24 ja lopulta 14 nuorta sai aloitettua yritystoiminnan.

– Tavoitteena on, että saisimme kaupunkiin uusia yrittäjiä, sanoo ohjelmassa alusta asti mukana ollut Porin kaupungin palveluneuvoja Auli Frondelius.

Kaupunki järjestää kaksi vuotta ideoidun tukiohjelman yhdessä Oppimiskeskus Oppimon kanssa. Porin lisäksi Oppimon kesäyrittäjyysohjelmassa on ollut mukana myös Tuusula ja Raisio.

Videolla Petra Saisto kertoo omasta kesäyrityksestään. Saisto myy Porin kävelykadulla itse virkkaamiaan käsitöitä, isoäidinneliöitä.

Jaa.
Exit mobile version