maanantai, 14 lokakuun

Konepajayritys Power Steel jätti elokuussa saneeraushakemuksen käräjäoikeuteen, jonka oli määrä päättää asiasta ensi viikolla. Nyt verohallinto hakee yritystä konkurssiin.

Verohallinto hakee joroislaista Power Steelia konkurssiin. Kuvituskuva. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Verohallinto vaatii, että joroislainen Power Steel asetetaan konkurssiin. Verohallinnon mukaan yrityksellä on maksamattomia veroja ja maksuja viivästyskorkoineen yhteensä 81 889,89 euroa.

Yrityksen suurimmat verovelat koostuvat arvonlisäverosta ja työnantajan ennakkopidätyksistä, mutta maksamatta on myös kiinteistöveroja ja työnantajan sairausvakuutusmaksuja.

Verohallinto antoi yritykselle elokuun alussa konkurssiuhkaisen maksukehotuksen, jossa yritystä kehotettiin maksamaan saatava viikon kuluessa.

Haastemies toimitti maksukehotuksen vastaanottajalle runsaat kaksi viikkoa myöhemmin, mutta siinä välissä Power Steel ehti jättää saneeraushakemuksen Pohjois-Savon käräjäoikeuteen. Verohallinnon tietojen mukaan käräjäoikeuden oli määrä antaa ratkaisu asiassa ensi viikon perjantaina.

Verohallinto jätti konkurssivaatimuksen käräjäoikeuteen viime perjantaina.

Velkaa vajaat puoli miljoonaa

Power Steel on perustettu vuonna 2006. Konepajayrityksen työtilanne heikentyi toissa talvena, samalla kun sen rahoitus- ja vuokrakulut nousivat.

Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2023 noin 1,5 miljoonaa euroa, kun se vielä vuotta aiemmin oli 2,7 miljoonaa euroa. Yrityksellä oli elokuussa velkaa lähes 450 000 euroa.

Jaa.
Exit mobile version