perjantai, 28 kesäkuun

Savonlinnan etsityin vesivuoto on todennäköisesti löytynyt, uskoo vesihuoltotyöjohtaja.

Savonlinnan Vesi katkaisee keskiviikkona veden Kellarpellon Harjurinteen alueella. Vesi katkaistaan, koska alueella suoritetaan huoltotyö, jonka aloittamista on odotettu kuukausikaupalla.

Vesihuoltotyöjohtaja Marko Raitakivi kertoo olevansa hyvin varma, että vesihuoltoyhtiö on viimein paikantanut vuotokohdan, joka on tähän mennessä valuttanut vettä hukkaan miljoonia litroja.

Vesiyhtiö on etsinyt maaliskuun lopulla havaittua vuotoa Savonlinnan Kellarpellossa muun muassa kuuntelemalla putkistoa.

Raitakiven mukaan on mahdollista, mutta samalla epätodennäköistä, että kyse olisikin uudesta vuodosta.

– Tällaisissa tapauksissa vuotokohtia voi olla kaksikin, mutta sanotaan, että 80–90 prosentin varmuudella tämä on etsitty kohta, Raitakivi arvioi.

Raitakiven mukaan löydetty vikakohta on rautaisen verkostoputken liitoksessa. Pelko siitä, että putki vuotaisi hylätyssä kiinteistössä, ei siis näytä toteutuvan.

– Olo on helpottunut. Se on yksi työtehtävä pois. Torstaina sitten tiedämme, että helpottaako täysin.

Savonlinnan Vesi aloittaa vesikatkot Kellarpellolla keskiviikkoaamuna kello kahdeksan. Työt voivat jatkua iltapäiväkolmeen asti.

Asennustyö saattaa aiheuttaa alueen vesijohtoverkossa ruskeaa värihaittaa. Vettä kannattaa juoksuttaa, kunnes se taas kirkastuu.

Alueen vedenkäyttäjiä kehotetaan varaamaan talousvettä muutamaksi päiväksi ennen huoltotöitä.

Jaa.
Exit mobile version