sunnuntai, 6 lokakuun

Tuhannet ihmiset ovat osallistuneet viikonvaihteen aikana palestiinalaisia tukeviin mielenosoituksiin huomisen maanantain vuosipäivän edellä.

Palestiinalainen Hamas-äärijärjestö teki tuhoisan terrori-iskun nuorisofestivaalille lokakuun seitsemäntenä päivänä vuosi sitten. Iskun seurauksena Israel aloitti Gazassa sodan yhä jatkuvan sodan.

Vuosipäivää muistetaan ympäri maailman.

Roomassa rauhanomainen mielenosoitus kääntyi nujakoinniksi, kun pieni ryhmä aktivisteja heitteli kiviä ja pulloja kohti poliisia. Poliisi vastasi kyynelkaasulla ja vesitykeillä. Ainakin 30 poliisia ja kolme mielenosoittajaa sai vammoja yhteenotossa.

Lontoossa mielenosoitus pääministerin virka-asunnon lähistöllä järjestettiin tiukassa poliisivalvonnassa. Seitsemäntoista kulkurajoituksia rikkonutta mielenosoittajaa otettiin kiinni.

Hampurissa liikkeellä oli noin tuhat ihmistä.

Mielenosoituksia järjestettiin monissa kaupungeissa myös Afrikassa ja Aasiassa. Mielenosoittajia on ollut liikkellä muun muassa Etelä-Afrikan Johannesburgissa ja Filippiinien pääkaupungissa Manilassa ja Indonesian pääkaupungissa Jakartassa.

AFP, Reuters

Jaa.
Exit mobile version