perjantai, 17 toukokuun

Timo Vornasen oma eroilmoitus olisi ratkaissut monta perussuomalaisten ongelmaa, mutta tähän kansanedustaja ei nyt taipunut, kirjoittaa politiikan toimittaja Terhi Toivonen.

Perussuomalaiset hankkiutuu pikavauhtia eroon kiusalliseksi käyneestä ongelmasta, ja minimoi näin vahingot.

Kansanedustaja Timo Vornasen perjantaiyön ampumisen esitutkinta on vielä kesken, mutta perussuomalaisten eduskuntaryhmälle tapahtumista tihkuneet tiedot olivat tarpeeksi.

Luottamusta Vornasta kohtaan ei enää löydy, ja lopputulos oli yksimieliset lähtöpassit ryhmästä.

Puheenjohtaja Riikka Purran vaivoin peitellystä kiukusta näki tänään, ettei häneltä löydy mitään ymmärrystä Vornasen käytökselle.

Poliisi epäilee joensuulaista kansanedustajaa vaaran aiheuttamisesta, laittomasta uhkauksesta ja ampuma-aserikkomuksesta.

Poliisikansanedustajan teko sotii pahasti perussuomalaisten politiikkaa vastaan. Puolue on korostanut sisäistä turvallisuutta ja vaatinut rikoksista kovempia rangaistuksia. Siksi sairauslomalla olevaa Vornasta ei voida kohdella nyt millään lailla hellällä kädellä.

Puoluejohdon selityksen mukaan kyse onkin yksittäisen kansanedustajan vakavasta teosta, joka ei liity mitenkään perussuomalaisten ajamiin asioihin.

Vornanen ei saapunut torstaina eduskuntaan vaan häntä kuultiin etänä. Ryhmäkokouksen keskustelut ovat luottamuksellisia, joten emme saa tietää, miten Vornanen selitti ravintolan ulkopuolella tapahtunutta ammuskelua.

Kansanedustaja ei ole antanut haastatteluja, mutta kommentoinnin perusteella hän ei juuri kadu tekoaan.

Vornanen ei näe erottamiselle laillisia perusteita tutkinnan ollessa vielä kesken, ja hän aikoo perustaa nyt oman eduskuntaryhmän. Aiemmin hän kommentoi Facebookissa ammuskelussa käytetyn käsiaseen aselupaa ja sisäministeri Mari Rantasen (ps.) vappupuhetta, jota hän piti julkisena lynkkauksena.

Tietysti Vornanen olisi voinut vetää myös omat johtopäätöksensä luottamuspulasta ja hakea eroa eduskunnasta. Näin kehotti esimerkiksi pääministeri Petteri Orpo (kok.).

Vornasen mielestä eroamisen aika on vasta tuomion jälkeen.

Timo Vornasen ero olisi ratkaissut ainakin perussuomalaisille kertaheitolla monta ongelmaa. Seuraava Vornasen kiirastuli on puoluehallituksen kokous, jossa puidaan hänen erottamistaan perussuomalaisista.

Vornanen istuu myös valtiovarain- ja tiedusteluvalvontavaliokunnissa. Jos Vornanen ei luovu paikoista vapaaehtoisesti, niistäkin voi olla edessä vielä kunnon riita.

Jaa.
Exit mobile version