sunnuntai, 19 toukokuun

Suomen pääsyä lauantain finaaliin pidetään suhteellisen varmana. Suomalaishuumorin uppoamista tv-yleisöön on kuitenkin hankala ennustaa, kirjoittaa viisutoimittaja Ville Vedenpää.

Ville Vedenpääviisutoimittaja

MALMÖ Suomen kohtalo vuoden 2024 Euroviisuissa ratkeaa tänään illalla, kun Windows95man kisaa lauantain finaalipaikasta ensimmäisessä semifinaalissa.

Suurta huolta ei pitäisi olla, sillä vedonlyönneissä Suomen jatkopaikka on yli 90 prosenttisesti varma.

Viisuissa voi tosin käydä aina miten vain ja kisa voi päättyä yllättäen kesken. Siksi on hieman ikävä viime vuotta ja Käärijää. Ennakkosuosikkina ja viisuilmiönä oli helppo olla ja ainakaan finaalipaikkaa ei tarvinnut jännittää.

Windows95manin kohdalla tilanne on toinen. Suomen viisuedustaja on tämän vuoden kisassa häröpallo, jonka menestymismahdollisuuksia on vaikea ennustaa. Suomi on seilannut vedonlyönneissä koko kevään ees taas sijoilla 10–20.

Syynä on se, että Windows95manin No rules -kappaleen esitys jakaa mielipiteitä. Toisista se on hauska ja toiset suorastaan inhoavat sitä. Joillekin lähes alastomana kekkulointi on vain liikaa.

Pitää kuitenkin muistaa, että nämä ovat lähinnä viisufanien reaktioita. Iso kysymysmerkki on, miten suomalaishuumori uppoaa miljooniin tv-katsojiin.

Kävipä illan semifinaalissa miten tahansa, siitä voi olla ylpeä, että toista vuotta peräkkäin Suomen edustajat ovat herättäneet huomiota poikkeuksellisen positiivisella asenteellaan. Se jos mikä osoittaa, että olemme maailman onnellisin kansa.

Jaa.
Exit mobile version