lauantai, 26 lokakuun

Loppuvuotta värittää YK:n luonto- ja ilmastokokousten suma. Luonnon tila ja erityisesti metsien suojelu puhuttavat Suomessakin.

Miten vihreät aikoo saada kannatuksensa nousuun? Entä miten oppositiopuolue kommentoi Suomen ilmastopolitiikkaa?

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja puolueen varapuheenjohtaja Oras Tynkkynen on Ylen Ykkösaamun vieraana lauantaina. Vieraana piti olla puheenjohtaja Sofia Virta, mutta hän ilmoitti sairastuneensa.

  • Lähetys on seurattavissa TV1:ssä, Yle Radio 1:ssä ja Yle Areenassa kello 10.10 alkaen. Haastattelijana on Seija Vaaherkumpu.
  • Päivitämme tähän artikkeliin haastattelun keskeisen sisällön.

Loppuvuotta värittää YK:n luonto- ja ilmastokokousten suma. Tällä viikolla Kolumbian Calissa on alkanut luontokatoa ehkäisemään pyrkivä jättikokous, marraskuussa pidetään ilmastokokous Azerbaidžanin Bakussa ja aavikoitumista koskeva kokous joulukuussa Saudi-Arabiassa.

Luonnon tila ja erityisesti metsien suojelu puhuttavat Suomessakin.

Lisäksi vihreät kamppailee alenevan suosion kanssa. Ylen edellisessä puoluekannatusmittauksessa kannatus oli 7,6 prosenttia, vaikka viime vuosikymmenellä suosio mitattiin yli kaksinkertaisin numeroin.

Puolue arvostelee hallitusta yhdessä muun opposition kanssa ja on ilmoittanut tavoitteekseen hallituksen kaatamisen syksyllä.

Jaa.
Exit mobile version